Talarn elogia l’impuls de les alcaldies amb diversitat de nuclis de la Segarra per crear projectes que garanteixin l’arrelament de les persones als municipis

estaras

granadella1

granadella2

granyena

El president de la Diputació de Lleida ha realitzat trobades de treball a Estaràs, Granyanella i Granyena de Segarra, i ha posat en valor el canvi de relacions de la Diputació amb els ajuntaments des de l’aplicació dels plans econòmics objectius, dels quals es beneficien tots els municipis de la demarcació 

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha elogiat la capacitat de les alcaldies de la Segarra per impulsar projectes que garanteixin l’arrelament de les persones a municipis caracteritzats per l’existència de diversitat de nuclis dispersos.

Talarn, que ha realitzat trobades de treball a Estaràs, Granyanella i Granyena de Segarra, ha recordat a les alcaldies que la Diputació de Lleida ha multiplicat per quatre els ajuts que la institució destina al manteniment dels camins locals, a més de consolidar també els plans de Salut i Cooperació Local; i ha posat en valor el canvi de relacions de la diputació amb els ajuntaments, especialment des de l’aplicació dels plans econòmics objectius i dels quals es beneficien tots els municipis de la demarcació.

Talarn també ha reclamat aquest nivell de compromís al Govern de l’Estat, el qual hauria de fer la mateixa aposta pel territori, executant la totalitat de les inversions a Catalunya i no només ni la tercera part del pressupostat, tal com ha estat demostrant.

La visita ha començat al municipi d’Estaràs. Talarn s’ha reunit amb l’alcalde, Jaume Trilla, i membres del consistori amb els quals ha mantingut una reunió de treball.

Posteriorment, Talarn s’ha traslladat a la Granyanella, on ha estat rebut també per l’alcalde, Jordi Portí, i altres membres de la corporació municipal. L’alcalde ha volgut mostrar al president de la Diputació de Lleida la nova zona del municipi habilitada per a escombraries, la qual servirà per organitzar millor les deixalles i també facilitarà el reciclatge entre la ciutadania.

El dia ha finalitzat a Granyena de Segarra. Acompanyat de l’alcalde Francesc Capdevila  i altres membres del consistori, han visitat el local social del municipi. Finalment s’han traslladat a l’ajuntament i, després de signar el llibre d’honor el president, Talarn ha mantingut una reunió de treball amb els membres de la corporació municipal.

La Segarra, 31 de maig de 2022

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat