Talarn: “el producte local amb identitat pròpia és un dels actius més potents del nostre territori”

Segria1

Segria4

Segria3

Segria2

El president de la Diputació de Lleida participa en la gala ‘Segrià, Terra de bons productes’, que ha organitzat el Consell Comarcal del Segrià al monestir d’Avinganya, a Seròs 

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, acompanyat de la vicepresidenta, Rosa Pujol, i de la diputada Sandra Marco, ha participat aquest dijous en la gala ‘Segrià, Terra de bons productes’, que ha organitzat el Consell Comarcal del Segrià al monestir d’Avinganya, a Seròs.

L’acte ha comptat amb la participació de l’alcalde de Seròs, Josep Antoni Romia; el president del Consell Comarcal del Segrià, David Masot; el conseller comarcal de Promoció Econòmica i Turisme del Segrià, Kleber Esteve, i el conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, Òscar Ordeig. A la gal·la també hi ha assistit els diputats Joan Gilart i Antoni Carré.

En la seva intervenció, Joan Talarn ha destacat que “el producte local amb identitat pròpia és un dels actius més potents del nostre territori”. I amb aquest objectiu treballa la marca ‘Gust de Lleida’ impulsada des del Patronat de Promoció Econòmica. “Perquè ‘Gust de Lleida’ és molt més que un segell; és una aliança territorial, una comunitat de valors compartits que uneix productors, elaboradors, cuiners i prescriptors amb un objectiu clar: explicar el que som a través del que mengem”.

També ha volgut remarcar la importància que aquesta celebració tingui lloc l’any que Catalunya és Regió Mundial de la Gastronomia. “És una finestra al món per mostrar la nostra força com a país i, alhora, com a territori. I el Segrià, amb la seva fruita dolça i la seva gent, hi té un paper fonamental”, ha dit.

Durant l’acte s’ha projectat un vídeo dels productors agroalimentaris del Segrià i s’ha comptat amb una degustació gastronòmica de productes de proximitat amb receptes reinterpretades pel xef Joel Castañé, del restaurant La Boscana.

Seròs, 31 de juliol de 2025

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat