El president de la Diputació de Lleida ha participat en l’acte inaugural d’un espai ubicat enmig de la finca agrícola, que serà visitable i on es podran fer tota mena d’activitats.
El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha participat aquest dissabte en l’acte inaugural del Centre d’Interpretació de Raimat Natura, l’espai natural visitable més gran de Catalunya dins una finca agrícola.
Talarn ha estat acompanyat pel diputat Carles Gibert, vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, pel diputat de Medi Ambient, Ramon Cónsola i el diputat Joan Gilart. A l’acte inaugural també hi han participat Joan Esteve, director de Raimat; Sergio Fuster, CEO Raventós Codorníu; Ainhoa Casabón, alcaldessa de Raimat; i Miquel Pueyo, alcalde de Lleida, A més, s’ha comptat amb l’assistència, entre d’altres, d’Emmanuel Pouey, director de Marketing de Raventós Codorníu; Joan Romero, director d’Enoturismo Raventós Codorníu; David Font, director de l’Agència Catalana de Turisme; Juli Alegre, cap de Promoció Turística i Màrqueting del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida; i Jordi Boixadera, tècnic de Gestió i Promoció de Turisme de Lleida.
En la seva intervenció, Talarn ha dit que l’aposta que fa Raimat per posar en valor la finca vinícola més gran d’Europa més enllà de la seva producció és una aposta innegable “pels valors de Lleida i del sector primari que som”, i ve a afegir-se a la qualitat dels vins d’aquestes terres gràcies a que el procés de producció es fa “de manera respectuosa amb el medi ambient i sostenible”. Perquè, actualment “sostenibilitat ha d’estar lligada a progrés econòmic”.
El president de la Diputació ha destacat “el valor afegit del territori’ que s’ha aportat amb aquest producte de qualitat que inclou també el de la sostenibilitat. Tres eixos, que ha dit el president, “lliguen perfectament amb el projecte de transformació econòmica del territori que es vol tirar endavant des de la Diputació de Lleida”.
El president de la Diputació s’ha mostrat convençut que aquesta experiència que ara comença es convertirà en “un exemple d’excel·lència de com portar a la pràctica aquests discursos que aquests dies s’estan sentint al voltant de la transformació econòmica de les nostres terres”, afegint valor, fins i tot turístic, a la producció agrària que ens dona força”.
El director de Raimat, Joan Esteve, ha explicat que amb Raimat Natura és un espai multidisciplinari on es podran fer diferents actes, així com diversos itineraris en els quals es poden practicar senderisme, bicicleta, bicicleta elèctrica i una infinitat d’activitats per a tots els públics, on el vi i l’experiència etnogastronòmica seran un aspecte molt important.
Per la seva banda, Ainhoa Casabón, alcaldessa de Raimat, ha destacat que “el turisme és l’activitat cultural més important amb la que pot comptar una població” i ha posat en valor el fet que el celler de Raimat hagi sabut compaginar la seva activitat principal, com és la vinícola, amb un altre motor de l’economia com és el turisme. Així, s’ha mostrat convençuda, que a partir d’ara, “Raimat, que era conegut pel vi, ara es convertirà en un promotor turístic”.
Per últim, l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha puntualitzat que Raimat i el seu vi són referents a Lleida, però són encara poc coneguts i poc visitats pels ciutadans de Lleida, per això ha explicat que des de l’Ajuntament de Lleida es treballarà perquè “els lleidatans i lleidatanes que no hagin estat a Raimat sentin el desig de venir”, i que “Raimat Natura es pugui beneficiar també d’aquesta recuperació de l’interès dels ciutadans”.
En acabar els parlaments, s’ha procedit a efectuar la protocol·lària foto de família, que ha donat pas a un passeig a peu, en comitiva, pel voltant del llac i a un aperitiu al Centre d’Interpretació.
Raimat Natura és un espai natural de més de 700 hectàrees on poder gaudir d’activitats envoltats d’un paisatge format per un mar de vinyes sostenibles i ecològiques, un ecosistema que alberga més d’un centenar d’espècies de flora i fauna. L’espai és visitable de manera gratuïta a través de diversos itineraris per fer senderisme o bicicleta. Es pot gaudir sol o en família, amb material propi o bé triant i reservant una de les activitats que es proposen, com ara marxa nòrdica, orientació, ruta guiada, lloguer de bicicleta elèctrica, lloguer de bastons, activitats dirigides o activitats personalitzades i/o adaptades a grups o a escolars.
Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat