Talarn destaca la importància que els municipis puguin prioritzar les seves actuacions amb autonomia

Cubells_02

Foradada_01

Cubells_01

Vallfogona_01

El president de la Diputació ho ha dit en el decurs de la visita als municipis de Foradada, Cubells, Vallfogona de Balaguer i Alòs de Balaguer, a la comarca de la Noguera

 

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, visita aquest dimarts els municipis de Foradada, Cubells, Vallfogona de Balaguer i Alòs de Balaguer, a la comarca de la Noguera.

 

Talarn ha iniciat el seu periple a Foradada, on ha estat rebut per la seva alcaldessa, Maricel Segú, i ha visitat Montsonís i Salgar. Posteriorment, s’ha desplaçat fins a Cubells on, de la mà del seu alcalde, Jaume Cuñat, ha visitat la portalada romànica del segle XII. A continuació, ha arribat a Vallfogona de Balaguer, on s’ha reunit amb el seu alcalde, Xavier Castellana.

 

El president de la Diputació ha volgut deixar constància que la institució respon a les principals preocupacions dels municipis aportant suport per a secretaris-interventors, així com finançament per millorar el sanejament i manteniment dels espais públics dels pobles, entre altres prioritats. Així, ha dit que “Foradada, municipi amb 6 pobles i 200 habitants, és exemple de l’increment de les aportacions de la Diputació al món local a través dels diferents plans econòmics, que permet a les alcaldies prioritzar les seves actuacions amb autonomia”.

 

També s’ha referit a Cubells que “amb 350 habitants, l’arribada imminent de la fibra òptica es veu com un important revulsiu per mantenir famílies que amb la pandèmia han decidit instal·lar-se al municipi gràcies al teletreball”.

 

A Vallfogona de Balaguer, amb 1.993 habitants en tres nuclis, s’han repassat els projectes de creixement que està definint l’Ajuntament.

 

A la tarda visitarà el poble i el castell d’Alòs de Balaguer acompanyat del seu alcalde, Lluís Soldevila, i de membres de l’equip de govern municipal.

 

Lleida, 5 de juliol de 2022

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat