Talarn destaca la importància de la cura i promoció del patrimoni local i la seva singularitat econòmica “per garantir el benestar dels municipis”

Castell_Mur_01

Castell_Mur_02

Conca de Dalt_01

Conca de Dalt_02

El president de la Diputació de Lleida ha visitat aquest dimarts els municipis de Castell de Mur i la Conca de Dalt, a la comarca dels Pallars Jussà

 

Suport de la Diputació a la primera Fira de l’Oli al Pallars Jussà que es farà, pròximament, a Aramunt

 

El president de la Diputació, Joan Talarn, acompanyat del diputat Marc Baró, ha visitat aquest dimarts els municipis de Castell de Mur i la Conca de Dalt, a la comarca del Pallars Jussà.

 

Durant el seu periple, Joan Talarn ha destacat que “la cura i promoció del patrimoni local és fonamental per garantir el benestar de municipis que disposen d’elements que expliquen la història del Pallars i de Catalunya, com el Castell de Mur”.

 

Ha recordat que la Diputació, a través de l’IEI, ha obert línies de suport econòmic a la recuperació del patrimoni i que, per aquesta raó, “hem d’ajudar les alcaldies també perquè puguin presentar projectes sòlids a administracions superiors per garantir el finançament de millores de cara a consolidar propostes turístiques i econòmiques sostenibles amb l’entorn”.

 

“El Molí d’oli d’Aramunt, a Conca de Dalt —ha afegit— és igualment una mostra d’aposta per la singularitat econòmica local, sent aquestes unes de les explotacions oleícoles de muntanya més desconegudes. Aramunt està preparant la primera Fira de l’Oli al Pallars Jussà i la Diputació s’ha posat a disposició de l’Ajuntament per ajudar en la seva promoció”.

 

Talarn ha iniciat el viatge a Castell de Mur, on ha estat rebut per l’alcalde, Miquel López, acompanyat de membres de la corporació municipal amb els quals ha mantingut una reunió de treball.

 

Durant la trobada, ha signat al Llibre d’Honor de l’Ajuntament, i ha visitat l’edifici consistorial, abans de desplaçar-se al conjunt monumental del Castell de Mur, on ha visitat la Col·legiata de Santa Maria de Mur. A la sala interior de la Col·legiata, mantindrà una reunió de treball.

 

Posteriorment, s’ha desplaçat fins a la Conca de Dalt, on ha mantingut una reunió de treball amb l’alcalde, Marc Sans, i representants de la corporació municipal.

 

Una vegada finalitzada la reunió, s’ha desplaçat fins al molí d’oli d’Aramunt i el local social de Claverol.

 

Lleida, 12 de desembre de 2023

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat