Talarn destaca el valor de mantenir vives festes tradicionals com el Ranxo de Ponts

Ranxo02

Ha participat aquest dimarts en aquesta trobada popular, acompanyat dels vicepresidents Jordi Latorre i Estefania Rufach, entre altres autoritats

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, acompanyat del vicepresident Jordi Latorre, i l’alcalde de Ponts, Josep Tàpies, ha participat aquest dimarts en el Ranxo de Ponts, que ha tingut lloc a la plaça Planell de la localitat i que ha estat presidit pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet. Prèviament, ha estat rebut a la Casa de la Vila i ha fet una visita pels diferents espais de celebració del Ranxo.

Talarn ha estat acompanyat també de la vicepresidenta Estefania Rufach, la diputada Mercè Carulla i el diputat Eloi Bergós, així com del president del Consell Comarcal de la Noguera, Miquel Plensa; el delegat del Govern de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré, i el subdelegat del govern de l’Estat, José Crespín, entre altres autoritats. Com en anteriors edicions, s’han servit unes 15.000 racions d’aquest àpat. La jornada ha comptat amb la participació de la xef Carme Ruscalleda.

En la seva intervenció, el president de la Diputació ha defensat el valor que tenen les festes tradicionals a les comarques de Lleida i l’esperit entusiasta que tenen els organitzadors en mantenir-les vives, un senyal que els municipis volen que perdurin els seus signes d’identitat.

A la tarda, la comitiva, a la qual s’han afegit els diputats Jordi Verdú i Helena Martínez, s’ha desplaçat fins a Artesa de Segre per participar en el berenar de germanor que en el marc de les festes del Carnestoltes es fan coincidint amb la Matança del Porc.

Ponts i Artesa de Segre, 25 de febrer de 2020

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat