Talarn destaca el nou espai del Banc dels Aliments com “el millor concepte de solidaritat”

Inauguració_espai_Banc_Aliments_04

Inauguració_espai_Banc_Aliments_03

Inauguració_espai_Banc_Aliments_02

Inauguració_espai_Banc_Aliments_01

El nou Servei Social de distribució de l’entitat ha estat finançat per la Diputació amb un cost de 60.000 €

 

El president de la Diputació, Joan Talarn, ha participat aquest divendres en l’acte d’inauguració del nou Servei Social de distribució del Banc dels Aliments situat a l’avinguda Balàfia, 13, al barri de Balàfia de Lleida, que porta per nom ‘El Palet. El valor dels aliments’.

 

Talarn ha estat acompanyat del diputat de Salut Pública, Albert Bajona; l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo; el president del Banc dels Aliments de Lleida, Antoni Fo; el director de Serveis Socials de la Generalitat, Josep Maria Forné; el president del Consell Comarcal del Segrià, David Masot; el director dels serveis territorials de Drets Socials a Lleida, Joan Segura; el director del Banc, Oriol Berenguer, així com per Antoni Baró, de l’Associació de Veïns de Balàfia; Joan Pifarré, de l’associació de productors de l’Horta de Lleida; Jeremí Camí, de la Fundació la Caixa; i membres del Patronat de la Fundació i tècnics responsables de l’espai.

 

Joan Talarn ha destacat que “amb aquest nou servei es confirma que el Banc dels Aliments és molt més que un magatzem on es reparteix menjar a les persones que ho necessiten”, i que “instal·lar una nova seu al barri de Balàfia és atansar a la ciutat els serveis d’una entitat que és bàsica en la nostra societat, ja que arriba allà on les administracions ens és molt difícil, a les mateixes persones”.

 

Ha fet èmfasi en el fet que “aquest servei demostra el millor concepte de la solidaritat, quan s’exerceix el suport a les persones que ho necessiten amb tota dignitat i des del centre de la ciutat, sense amagar-nos a nosaltres mateixos la realitat”.

 

Ha acabat recordant que la Diputació està al costat de projectes com aquest “per lluitar contra la pobresa i l’exclusió social a les comarques de Lleida, i ajudar a prevenir i lluitar també contra el malbaratament alimentari”.

 

Es tracta d’un espai de 320 m2 al barri de Balàfia que ha finançat la Diputació amb l’aportació de 60.000 € i que pretén apropar els serveis del Banc dels Aliments a la ciutadania, una activitat que fins ara es feia des de les instal·lacions al polígon industrial.

 

El Banc atén 7.500 persones a l’any, una quantitat que s’ha incrementat quasi en un 50% en comparació amb les que hi havia abans de la pandèmia, quan es registraven 4.400 usuaris.

 

Lleida, 11 de març de 2022

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat