Talarn demana “mirades àmplies” per superar els efectes econòmics, socials i sanitaris produïts per la Covid-19

Mesa_transversal01

Mesa_transversal02

Mesa_transversal03

El president de la Diputació ho ha assenyalat en el marc de la celebració de la Mesa transversal per a la recuperació de la ciutat de Lleida convocada per la Paeria

 

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha participat aquest dimecres en la Mesa transversal per a la recuperació de la ciutat de Lleida que, convocada per la Paeria de Lleida, s’ha celebrat aquest matí a la nau central de la Seu Vella. La Mesa, amb l’objectiu de pal·liar els efectes econòmics, socials i sanitaris provocats per la Covid-19, ha comptat amb la participació de totes les administracions públiques estatals, nacionals i comarcals, representants dels grups polítics de la Paeria, a més de sindicats, la UdL, entitats empresarials, col·legis professionals, entitats i plataformes socials, i entitats culturals i esportives de Lleida.

 

Tal com s’ha posat de manifest, la finalitat de la Mesa és elaborar un pla de treball i el seguiment permanent de les accions efectuades per a la reconstrucció i la recuperació de l’activitat a Lleida, la inclusió d’una sèrie de mesures de xoc i dotar-les dels recursos econòmics, materials i humans necessaris per implementar-les.

 

En la seva intervenció, Joan Talarn ha valorat molt positivament la creació de la Mesa i ha recordat que el passat mes de juny, amb la celebració de l’Àgora, ja va animar la ciutat de Lleida “a exercir una capitalitat còmplice amb els municipis que la vinculen a la seva realitat econòmica i social i al seu imaginari cultural”.

 

El president de la Diputació ha emfatitzat la idea de “no perdre de vista aquest factor de projecció que la capital exerceix sobre la resta de la població que també es vol sentir lleidatana”. Al mateix temps, ha alertat del risc a respondre a aquesta crisi amb un cert egoisme hiperlocalista. “Quan el problema el tens a la porta de casa teva es fa molt complicat demanar visions àmplies. Sempre és un error aquesta mirada de curta volada, però en l’actual situació seria un error i una irresponsabilitat”, ha afegit. Talarn ha felicitat tant l’alcalde Pueyo com els participants per la iniciativa, ja que “només des del debat transversal serem capaços de trobar línies d’acció que impliquin el màxim possible de la societat lleidatana”.

 

La Mesa ha comptat amb la participació de la Paeria de Lleida, encapçalat per l’alcalde, Miquel Pueyo; la Diputació de Lleida, el Consell Comarcal del Segrià, amb el seu president David Masot; la delegació del Govern de la Generalitat, amb Ramon Farré; la subdelegació del Govern de l’Estat, amb el seu representant José Crespín; el rector de la UdL, Jaume Puy; els sindicats UGT, CCOO, CSIF, Intersindical, CGT i Unió de Pagesos; la Cambra Oficial de Comerç de Lleida, PIMEC, FECOM, COELL, AP Lleida, Federació d’Hostaleria, AGRUCAT, o els col·legis professionals d’Arquitectes, Metges, Infermeres, Psicologia i Periodisme, entre altres.

 

Lleida, 23 de setembre de 2020

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat