Talarn defensa la qualitat de vida de les persones a l’entorn rural en el pregó de la Festa Major de Miralcamp

20220827 Prego Miralcamp 012

El president de la Diputació de Lleida i l’alcaldessa Carme Ribes van protagonitzar divendres a la nit l’encesa de la traca que donà inici a quatre dies de festes populars

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha defensat la qualitat de vida de les persones a l’entorn rural amb motiu del pregó de la Festa Major de Miralcamp, localitat del Pla d’Urgell que divendres a la nit va donar inici a quatre dies de festes populars amb l’encesa de la traca que obrí l’espectacle de foc estàtic a càrrec dels Diables i Tabalers del Grup Recerca de les Borges Blanques a la plaça de l’Ajuntament.

Prèviament, i presentat per l’alcaldessa de Miralcamp, Carme Ribes, Joan Talarn va llegir el pregó de la Festa Major al Saló de Plens amb la presència de la corporació municipal i personalitats del municipi. Talarn va felicitar l’Ajuntament per haver organitzat la primera festa major sense les restriccions a causa de la pandèmia que van marcar les dues edicions anteriors.

Talarn va recordar que “la Festa Major d’un poble és el moment de trobada col·lectiva per a celebrar el projecte comú que és el nostre entorn més estimat, allà on podem fer arrelar els nostres projectes de vida”, i va posar en valor el fet que el cens d’habitats de la localitat s’ha mantingut molt estable en els darrers 25 anys amb una població mitjana de 1.300 habitants.

“Aquest fet no és molt habitual a les nostres comarques, i per tant és de destacar i posar en valor, així com ha de significar alguna cosa: Potser que a Miralcamp s’hi viu bé?”, es va preguntar el president de la Diputació, remarcant que “com a la majoria de poblacions del Pla d’Urgell, el vostre principal motor és la fruita i ben bé sabem que el seu cultiu està exposat al risc permanent de tota activitat a l’aire lliure, i més en temps d’emergència climàtica, però son riscos que coneixem i sabem com afrontar, ja que, fent balanç global, encara mantenim un resultat positiu per a la nostra forma de vida en el món rural”.

“Sou un exemple, a Miralcamp, del discurs en positiu sobre les nostres terres −afegí Joan Talarn− ja que a Miralcamp demostreu any rere any que a l’entorn rural es viu bé i que aquesta qualitat de vida cal reivindicar-la amb la boca ben plena davant els entorns urbanites. Viure-hi bé no significa que no hi hagin problemes, a tot arreu els patim. Viure-hi bé vol dir que en municipis estables com Miralcamp les persones troben l’entorn ideal per a fer arrelar els seus projectes de vida sense les pressions de les grans ciutats”.

També va destacar Talarn el fet que “durant molts anys hi havia censades més miralcampines que miralcampins. També és aquesta una dada poc usual, que certament s’ha trencat en favor dels homes en els últims 10 anys, especialment després de l’empat a 695 homes i 695 dones de l’any 2015”. I per aquesta raó, el president de la Diputació de Lleida va defensar que “la mirada femenina sobre la governança pública és més inclusiva que la masculina, és menys egoista, és més conscient de la globalitat de repercussions de les conseqüències d’una decisió i, especialment, està més atenta a les necessitats dels menys afavorits. Es tracta d’una constant sòlida que em trobo com a president de la Diputació de Lleida: allà on governa una alcaldessa, com amb Carme Ribes i les regidores que li acompanyen a Miralcamp, em parlen de coses més profundes que unes simples obres per fer o unes inversions aturades. Es parla de qualitat de vida del veïnatge i de dignitat i orgull per viure a l’entorn rural”.

La Festa Major de Miralcamp continua fins dilluns amb activitats lúdiques, musicals i esportives adreçades a totes les edats.

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat