Talarn defensa a Municipàlia l’aposta de la Diputació per les noves tecnologies i per la captació de recursos europeus

El president avança que aprofitaran el marc del saló per presentar aquest dimecres el projecte Ponent Actiu, de conservació, protecció, foment i desenvolupament del patrimoni natural i cultural del món local

Talarn el defineix com una aposta “per la consolidació d’un model de turisme sostenible i competitiu, amb la creació de nous productes culturals i la recuperació de valors paisatgístics”

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha participat aquest dimarts en la inauguració oficial de la 20a edició del Saló Internacional d’Equipaments i Serveis Municipals Municipàlia i de la 4a edició del Saló nacional professional Innocàmping.
L’acte ha estat presidit pel Secretari d’Administracions Locals i de Relacions amb l’Aran, Miquel Àngel Escobar, i a més de Joan Talarn hi han pres part l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo; el delegat del Govern a Lleida, Ramón Farré; el president de la Cambra de Comerç, Jaume Saltó; i el director de Fira de Lleida, Oriol Oró. Per part de la Diputació, també hi han assistit els vicepresidents Jordi Latorre, Estefania Rufach i Ferran Accensi, i els diputats Mercè Carulla, Jordi Verdú, Carles Gibert, Paco Cerdà, Eloi Bergós, Joan Gilart i Ramon Cónsola.

En la seva intervenció, Talarn ha volgut destacar el paper de Municipàlia com a “espai comú” de tot el món local a la recerca de solucions i eines tècniques, econòmiques i professionals per al seu desenvolupament, més encara quan “estem assistint a una continuada i profunda transformació de la societat”. El president de la Diputació ha remarcat que, en termes generals, “ajuntaments, consells comarcals i diputacions (des de la proximitat local i en tant que entitats territorials) han respost positivament al canvi de paradigma i als nous reptes econòmics i socials plantejats, gràcies a una constant adaptació de les polítiques econòmiques i ciutadanes”, i que ho han fet “la reiterada manca d’un model just de finançament local”.

En aquest paper hi ha tingut una significació força important la Diputació, que ha bolcat els seus esforços en dos fronts: el de les noves tecnologies i la captació de recursos europeus, ha dit Talarn. Segons el president, el primer se centra en “la portabilitat al territori d’infraestructures digitals d’alta capacitat, amb el desplegament de 1.500 kilòmetres de cable de fibra òptica per connectar els 231 municipis i 195 polígons industrials”.

Quant al segon, se centra en la implementació de recursos europeus sobre el territori i, en aquest sentit, Talarn ha assenyalat que aquest dimecres, en el marc de Municipàlia, la Diputació “presentarà el projecte Ponent Actiu, de conservació, protecció, foment i desenvolupament del patrimoni natural i cultural del món local”, un projecte que és una aposta “per la consolidació d’un model de turisme sostenible i competitiu, amb la creació de nous productes culturals i la recuperació de valors paisatgístics, com ara els rius i els seus entorns, el patrimoni cultural i els nuclis antics de les poblacions”.

Abans de l’acte, s’ha procedit a tallar la cinta inaugural a la porta principal i després la comitiva s’ha traslladat al Palau de Vidre. Posteriorment, la comitiva ha realitzat una visita al recinte firal.

Municipàlia, que romandrà obert fins dijous, compta per aquesta edició amb 320 expositors procedents de nou països diferents, un fet que, juntament amb les missions comercials i els convenis amb entitats estrangeres, reforça la imatge i el prestigi internacional del certamen. Per la seva banda, Innocamping retrà homenatge a l’empresari Lluís Perera, creador d’un dels primers grups empresarials del sector, el Grup Stel Campings, i acollirà una jornada sobre la gestió i futur dels grans càmpings i les tendències del sector de cara als propers anys.

Lleida, 22 d’octubre de 2019

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat