Talarn aplaudeix la singularitat, la resiliència i la solidaritat de la gent del Pla d’Urgell en el Dia de la Comarca a la Fira de Sant Josep

Talarn_FiraMollerussa_1

Talarn_FiraMollerussa_3

Talarn_FiraMollerussa_4

WhatsApp Image 2024-03-18 at 19.52.35

El president de la Diputació destaca que “som orgullosos, sí, però no egoistes, i busquem la forma de compartir esforços i èxits, cercant una identitat comarcal que ha de ser suma i síntesi de tot allò que sabem fer millor que cap altre”.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha participat aquest dilluns als actes del Dia de la Comarca del Pla d’Urgell dins la 151a Fira de Sant Josep de Mollerussa, que ha presidit Anna Erra, presidenta del Parlament de Catalunya.

Els actes s’han iniciat a l’Ajuntament de Mollerussa, després que Anna Erra ha signat al Llibre d’Honor del consistori, i a més de la presidenta del Parlament i del president de la Diputació, hi han intervingut Marc Solsona, alcalde de Mollerussa, i Carles Palau, president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, i s’ha comptat amb l’assistència del subdelegat del Govern espanyol a Lleida, José Crespín, a més de la diputada Rosalia Carnicé i del diputat Joan Simeón.

En el seu parlament, Joan Talarn ha qualificat el Dia de la Comarca del Pla d’Urgell com el dia gran del municipalisme dins la Fira de Sant Josep. D’una banda, perquè és una mostra de “l’exercici de la capitalitat còmplice de Mollerussa amb l’entorn que li dona musculatura” i, de l’altra, com “una oportunitat per posar en valor la vitalitat dels nostres pobles”.

El president ha volgut remarcar l’existència d’una “ferma voluntat de consolidar una xarxa de complicitats comarcals per tal que el Pla d’Urgell esdevingui el referent social, cultural i econòmic que mereix ser, i que així es revifi el sentiment d’orgull de comarca que va fer possible la seva creació” ara fa 35 anys.

En aquest sentit, el president ha destacat que el Pla d’Urgell és “ple de singularitats que ens aporten les fortaleses que ens permeten fer arrelar projectes de vida als nostres municipis”, en gran mesura perquè “la gent del Pla d’Urgell estem acostumats a batallar per la terra, per l’aigua i per la nostra identitat com a poble”, ha precisat Talarn, tot recordant, com a exemple màxim de la resiliència de la seva gent i com a bandera del seu caràcter, la transformació que van suposar els Canals d’Urgell.

En aquesta mateixa línia, Talarn ha remarcat que “som persistents, però també solidaris, com s’ha demostrat amb el terrible episodi de sequera”, ja que “és molt difícil que fora del nostre entorn s’assumeixi, com aquí vam saber fer, el sacrifici de tancar l’aixeta en benefici del bé comú”. “Som orgullosos, sí, però no egoistes –ha insistit Talarn– i busquem la forma de compartir esforços i èxits, cercant una identitat comarcal que ha de ser suma i síntesi de tot allò que sabem fer millor que cap altre”.

Per tot plegat, el president s’ha adreçat als responsables municipals, als quals ha expressat el suport de la Diputació de Lleida, per traslladar-los que “crec en la grandesa de les alcaldies dels nostres municipis petits, en la vostra capacitat de resiliència i en la vostra obsessió per millorar la qualitat i les condicions de vida dels nostres conveïns”, per acabar el seu parlament reivindicant amb força que “als municipis rurals és on millor s’hi viu en aquesta Catalunya que volem nostra”.

Posteriorment, s’han fet la fotografia oficial a les escales de la plaça de l’Ajuntament, on els han acompanyat els alcaldes de la comarca, els consellers comarcals i membres corporació municipal.

En acabar, s’han traslladat al Pavelló Firal, on han efectuat una visita a la Fira de Sant Josep durant la qual han fet una aturada a l’estand de la Diputació de Lleida, a més de participar en l’acte de lliurament dels premis de maquinària agrícola, ramadera i instal·lacions agroindustrials.

La Fira de Sant Josep de Mollerussa se celebra des del passat dissabte amb la presència d’uns 250 expositors i gairebé 21.000 m2 de superfície neta ocupada. Va ser inaugurada per Meritxell Serret, consellera d’Acció Exterior i Unió Europea de la Generalitat, i la cloenda se celebrarà demà dimarts sota la presidència de David Mascort, conseller d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

Mollerussa, 18 de març de 2024

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat