Talarn anuncia a Bellcaire d’Urgell que la Diputació aprovarà un pla de 15M€ perquè els ajuntaments puguin fer inversions en matèria de salut en els propers tres anys

Talarn_consultori mèdic Bellcaire_4

El president de la Diputació ho ha dit en la inauguració de la reforma del consultori mèdic de la població, que ha tingut un pressupost de 95.000 euros dels quals 40.000 han estat finançats per la corporació

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha presidit aquest dissabte la inauguració de les obres d’ampliació i remodelació del consultori mèdic de Bellcaire d’Urgell, ubicat a la plaça Major i que ja es troba operatiu des de fa uns dies.

Talarn ha arribat acompanyat d’Estefania Rufach, vicepresidenta segona, i dels diputats Ramon Cónsola i Eloi Bergós, a l’Ajuntament, on ha estat rebut per l’alcalde, Jaume Montfort, pel president del Consell Comarcal de la Noguera, Miquel Plensa, i per membres de la corporació municipal. Talarn ha estat obsequiat amb un producte local consistent en melmelades d’un obrador de Bellcaire que han rebut diversos premis internacionals.

Des d’allí s’han traslladat al consultori municipal, on el president de la Diputació ha descobert una placa commemorativa. En la seva intervenció prèvia a la visita a les instal·lacions, Joan Talarn ha expressat la seva satisfacció per poder oferir a la gent de Bellcaire d’Urgell un equipament que millora el servei existent i que en moments tan complicats com els actuals és necessari. Així, Talarn ha manifestat que “la feina dels alcaldes és que tots els veïns tinguin els millors serveis possibles perquè si hi ha serveis als pobles, la gent es queda a viure en ells”. Així, ha insistit que s’ha de lluitar perquè els pobles de la plana de Lleida i el Pirineu tinguin tots els serveis necessaris, perquè “si volem tenir un país ric, hem de tenir un país on la gent visqui als pobles”.

És per això que el president ha dit que la Diputació té una sensibilitat amb aquesta problemàtica, que la considera “prioritària”, motiu pel qual ha anunciat que “la propera setmana aprovarem un pla de 15 milions d’euros perquè els ajuntaments de la demarcació puguin fer inversions en matèria de salut en els propers tres anys”. Talarn ha insistit en què aquest és un dels plans econòmics “estrella” del mandat de la Diputació, i que els 15 milions s’afegeixen als 6 milions que “ja hem injectat enguany a ajuntaments i consells comarcals per a hàbits saludables i les despeses corrents, com els manteniments dels serveis públics locals vinculats a la salut de les persones”.

Talarn ha desitjat també una bona festa major a tots els veïns, que tot i ser atípica. Així ha afirmat que les festes són una eina per donar esperança i són un acte social que dona identitat als pobles.

Les reformes realitzades al consultori han comptat amb un pressupost d’uns 95.000 euros, dels quals 40.000 han estat subvencionats per la Diputació de Lleida, i han vingut a donar resposta a l’estat de deteriorament en què es trobava l’equipament. Així, l’actuació s’ha centrat en l’ampliació i remodelació de l’espai, adequant una sala de cures, un petit office i dos petits magatzems, així com refent la claraboia i la terrassa que fan de sostre del consultori, afectades per filtracions d’aigües. D’aquesta forma, l’espai s’ha adaptat a les necessitats actuals i serà apte per oferir un millor servei a la població. Les obres s’han allargat més del previst com a conseqüència del confinament.

La inauguració s’ha fet coincidir amb la Festa Major de Bellcaire d’Urgell, que se celebra des del dijous i fins dilluns, i que inclou actes culturals, esportius i infantils, entre els que destaquen la Festa de la Vellesa i les tradicionals cassoles de Bellcaire, enguany amb un format especial degut a la situació sanitària, seguint uns protocols que també s’han implantat en tota la resta d’actes programats.

Bellcaire d’Urgell, 12 de setembre de 2020

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat