Talarn afirma que la inauguració del túnel del Coll de Lilla serà un impuls en la millora de l’economia lleidatana

Coll_Lilla_03

Coll_Lilla_04

Coll_Lilla_02

Coll_Lilla_01

Aquest dilluns s’ha obert al trànsit aquesta infraestructura que retalla, substancialment, el trajecte entre les comarques de Lleida i les tarragonines

 

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha participat aquest dilluns en l’acte d’inauguració de l’autovia A-27 entre Valls i Montblanc, i que té entre les seves novetats la construcció del túnel del Coll de Lilla.

 

L’acte  —que s’ha celebrat al final de l’A-27 en el tram sense servei— ha estat presidit per la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana en funcions, Raquel Sánchez, i ha comptat amb l’assistència de la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, i el subdelegat del Govern d’Espanya a Lleida, José Crespín, entre d’altres.

 

Joan Talarn ha posat en valor una infraestructura que “enllaça dos territoris amb moltes coses en comú, cosa que ens obre noves oportunitats de cara a una millora de la col·laboració mútua”. Talarn ha assegurat que el túnel “ajudarà a millorar i enfortir les relacions entre els dos territoris i la seva connectivitat. Per això, és indispensable que millori la línia ferroviària que ens uneix per tal de poder fer els moviments necessaris de mercaderies”.

 

L’entrada en funcionament del túnel suposarà la reducció d’entre 15 i 17 minuts en el temps de desplaçament de camions entre Lleida i Tarragona, generant una millor i més ràpida comunicació entre les empreses agroalimentàries de les comarques de Lleida i el Port de Tarragona.

 

Lleida, 23 d’octubre de 2023

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat