Talarn admira la predisposició de les noves alcaldies per a consolidar projectes en municipis rurals 

Alcanó

Alcanó2

Alfés

ElCogul

El president de la Diputació de Lleida ha visitat aquest matí els municipis del Cogul, Alcanó i Alfés i ha pogut comprovar en primera persona com respectius equips de govern treballen per a fer pròspers els seus municipis.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha traslladat aquest matí als municipis del Colgul, Alcanó i Alfès la seva predisposició per acompanyar-los i ajudar-los a consolidar projectes que serveixin per garantir la qualitat de vida de la seva ciutadania.

Durant tot el matí, el president de la Diputació de Lleida, ha estat de ruta per aquests municipis de les Garrigues i el Segrià, per a conèixer aquestes  noves alcaldies que dirigeixen per primera vegada l’equip de govern del consistori municipal i a la vegada donar a conèixer tot el què la Diputació de Lleida pot fer per elles. En aquest sentit, el president ha elogiat la capacitat transformadora en benefici de la ciutadania i dels mateixos municipis que els tres ajuntaments li han mostrat. “Estar al capdavant de l’ajuntament d’un municipi petit no és feina fàcil. Per tant com a president de la Diputació de Lleida us en dono les gràcies i us ofereixo mà estesa per col·laborar totes aquelles qüestions que us puguem ajudar a resoldre en benefici dels vostres pobles”.

Tots tres municipis han coincidit en què algunes de les principals necessitats de les poblacions són la manca d’habitatge, la necessitat de millorar les vies de comunicació i la possibilitat de garantir alguns dels serveis bàsics a la ciutadania, com les sales de vetlla, per exemple. “Per aquesta raó, des de la Diputació de Lleida vam posar en marxa des de les diferents àrees els plans econòmics; els quals us poden ajudar a resoldre el manteniment i la inversió en alguns equipaments municipals i que compten amb un sistema de discriminació positiva que beneficia municipis que poden estar en risc de despoblament, com és el vostre cas”.

Per aquesta raó, El president Talarn, ha explicat a aquestes alcaldies novells els diferents ajuts, plans i subvencions de la Diputació de Lleida. “Un sistema de distribució d’ajuts que any rere any millorem, amb la voluntat que tots els municipis pugueu transformar els vostres pobles i adaptar-los a les necessitats reals dels veïns i veïnes; i que a més, estem treballant per a què rebeu les ajudes en forma de bestreta el més aviat possible sense necessitat d’ofegar les arques municipals”.

El diputat de Promoció Econòmica, Jordi Verdú, ha acompanyat al president Talarn en les visites als municipis d’Alcanó i Alfés

Lleida, 5 de desembre de 2023

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat