Suport de la Diputació a la 2a Milla Vertical d’Àreu

Milla_Vertical_001_SLI

Els organitzadors de la segona edició d’aquesta cursa de muntanya preveuen arribar als 170 inscrit

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dimarts la presentació de la cursa de muntanya 2a Milla Vertical d’Àreu, que se celebrarà els dies 13 i 14 de juny, a Àreu, al municipi d’Alins (Pallars Sobirà).

La Milla Vertical d’Àreu arriba a la segona edició amb l’objectiu de convertir-se en un referent amb la incorporació de noves activitats paral·leles, com una fira artesanal, xerrades i jocs per als més petits.

A la presentació, que s’ha dut a terme a la Diputació de Lleida, hi han participat el diputat Gerard Sabarich; l’alcalde en funcions d’Alins, Josep Poch; l’alcalde electe d’Alins, Josep Lladós; un representant de l’organització de la Milla Vertical d’Àreu, Gabriel Palou, i el director de la Milla Vertical d’Àreu i alcalde electe de l’EMD d’Àreu, Jordi Escolà.

El repte de la cursa és aconseguir creuar la línia de meta, situada al Monteixo, concretament a 2,905 metres abans que el sol marxi per darrere de les muntanyes.

El diputat Gerard Sabarich ha indicat que aquesta és una de les curses de muntanya referents a Catalunya i que el gran èxit que van assolir l’any passat ha de servir per acabar de consolidar-la. Sabarich ha afegit que la corporació dóna suport a aquest tipus d’esdeveniments que permeten donar a conèixer el territori i fomentar la pràctica d’activitats esportives.

A dia d’avui ja tenen 145 persones inscrites, però els organitzadors preveuen l’assistència d’unes 170. Després de la prova esportiva estan previstes diferents activitats paral·leles, com un sopar popular per als corredors i acompanyants inscrits, un esmorzar popular, una fira artesanal, xerrades i jocs per als més petits.

Els participants hauran de fer front a 1.685 metres de desnivell positiu i 4.600 metres de recorregut amb una part final molt dura. En aquest sentit, l’alcalde en funcions d’Alins, Josep Poch, ha afirmat que hi ha moltes persones que volen fer aquesta cursa, tot i la duresa de la prova.

La categoria Joves (nascuts entre els anys 1997 i 2004) arribaran fins als 2.200 metres del Jespedil i a la MiniMilla hi participaran nens i nenes de 3 a 12 anys amb recorreguts amb desnivells de 100 i 300 positius.

El director de la Milla Vertical d’Àreu, Jordi Escolà, ha explicat que la participació dels més petits a la Minimilla afavorirà el caràcter familiar de la jornada.

La Milla Vertical d’Àreu va néixer l’any passat per omplir el buit que va deixar la desapareguda ‘Cuita el Sol’.

Lleida, 9 de juny de 2015

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat