Suport de la Diputació de Lleida a l’emprenedoria femenina

Foto_GTDE_23_09_2021

El  Patronat de Promoció Econòmica participa en el ‘Grup de Treball Dona i Empresa’ (GTDE) que té com a objectiu garantir la consolidació i el creixement de les empreses creades per dones.

Aquest mes de setembre ha finalitzat la primera edició del ‘Grup de Treball Dona i Empresa’ (GTDE). Una iniciativa liderada per la Direcció General d’Innovació i Emprenedoria de la Generalitat i en la qual també hi participa el Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida.

Aquest grup de treball, format per Departaments i Agències de la Generalitat relacionades amb l’emprenedoria i les polítiques de gènere, personal d’entitats de la Xarxa Emprèn i d’altres programes d’emprenedoria entre les quals hi ha la Diputació de Lleida i  les entitats de representació patronals i sindical, va començar el seu funcionament el setembre de 2020 amb la missió de donar suport a la creació d’empreses creades per dones, amb l’objectiu de garantir-ne la consolidació i el creixement empresarial, a la vegada que també serveixin d’inspiració de cara generacions futures d’empresàries. En aquest sentit, la voluntat del grup és la de generar sinergies i complicitats entre les entitats de suport a l’emprenedoria, amb un paper proactiu a favor del talent femení.

Com a objectius concrets a assolir a través del grup de treball es va plantejar, per un costat, analitzar les diferències existents entre homes i dones en el procés emprenedor, però posant èmfasi en la consolidació empresarial. I per l’altre costat, a partir de l’anàlisi feta, desenvolupar eines concretes de suport perquè les entitats que formen el grup de treball responguin amb major efectivitat a les necessitats específiques de consolidació i creixement de les empreses creades per dones.

En l’última sessió d’aquest mes de setembre, la primera que ha estat presencial, es van exposar els resultats obtinguts de les reunions que s’han fet mensualment (en format virtual durant els anys 2020 i 2021) per part de totes les entitats participants al GTDE i es va donar el relleu a les 32 entitats que participaran a la segona edició.

En aquesta mateixa sessió també es va poder gaudir de ponències de dones inspiradores com Montse Guardia, Directora General d’Alastria Blockchain Ecosystem i Cofundadora de Covid Warriors i la Iolanda Triviño, CEO de Valkiria Institute For Futures & Valkiria Hub i 50in Tech.

Lleida, 29 de setembre de 2021

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat