S’inaugura la plaça 1 d’Octubre a Bellaguarda

BELLAGUARDA-5

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha presidit l’acte acompanyat de la presidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Maria Perelló

Han visitat el solar on s’aixecarà el futur consultori mèdic, que suposarà una inversió de 271.456€ que assumirà íntegrament per la Diputació

La presidenta de la Diputació, Rosa Maria Perelló, ha acompanyat aquest dilluns el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, en l’acte d’inauguració de la plaça de l’1 d’Octubre i del carrer de Capdevila de Bellaguarda. L’acte ha comptat amb la participació de l’alcalde de Bellaguarda, Jaume Masip, i del president del Consell Comarcal de les Garrigues, Antoni Villas, entre d’altres.

Perelló, que ha estat acompanyada pel vicepresident cinquè de la Diputació, Enric Mir, ha estat rebuda a l’Ajuntament de Bellaguarda, on Quim Torra ha signat al Llibre d’Honor. Des d’allí s’han traslladat a peu al carrer Capdevila i a la plaça 1 d’Octubre, on han descobert la placa commemorativa.

També han visitat el solar on s’ubicarà el nou consultori mèdic de Bellaguarda, les obres del qual s’iniciaran en breu i que suposaran una inversió de 271.456 euros que assumirà íntegrament la Diputació de Lleida.

En la seva intervenció durant la inauguració de la plaça, Rosa Maria Perelló ha dit que l’1 d’octubre és “una data que marcarà per sempre el nostre destí col·lectiu”, un dia en què Catalunya “va obtenir una victòria sense precedents en la història de les democràcies europees”, ja que, “contra l’amenaça d’un estat intolerant, va votar pacíficament amb un coratge exemplar i va enviar a tot el món el missatge de que els catalans tenen dret a decidir el seu futur, un objectiu al qual mai renunciarem”. Per això ha volgut tenir un record per als “presos polítics” que estant sent sotmesos a “un judici injust” contra “una causa noble i absolutament democràtica”.

 

 

Bellaguarda, 4 de març de 2019

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat