Signatura del conveni per a la realització de cursos de formació aeronàutica a l’Aeroport Lleida-Alguaire

Escola_Manteniment_Aeronàutic_07

Escola_Manteniment_Aeronàutic_06

Escola_Manteniment_Aeronàutic_01

Compromís de la Diputació de Lleida i l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú per a les anualitats 2021-2022 en la formació de joves lleidatans com a tècnics d’Operacions Auxiliars de Manteniment Aeronàutic a les mateixes instal·lacions aeroportuàries

 

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, i l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, han signat aquest dimecres a la Sala Polivalent de la Diputació el conveni per al desenvolupament del projecte de formació en manteniment aeronàutic a l’Aeroport de Lleida-Alguaire corresponent a les anualitats 2021 i 2022, que comptarà amb una aportació total de 134.080 €.

 

L’acte ha comptat amb l’assistència dels vicepresidents de la Diputació, Jordi Latorre i Ferran Accensi, i la portaveu del grup d’ERC, Mercè Carulla, així com de la regidora de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Mercè Mateu, i el gerent de l’Institut d’Educació i Treball (IMET) de Vilanova i la Geltrú, Jordi Palacios.

 

El conveni permet a l’Escola de Formació Aeronàutica de Vilanova i la Geltrú (EFAV), dependent de l’IMET, desenvolupar accions formatives en manteniment aeronàutic a l’Aeroport de Lleida-Alguaire en les dues anualitats; en concret, als corresponents a dues edicions del Certificat de Professionalitat TMVO0109 Operacions Auxiliars de Manteniment Aeronàutic.

 

En la seva intervenció, Joan Talarn ha destacat que “aquest conveni té com a finalitat ajudar a formar joves lleidatans com a tècnics d’Operacions Auxiliars de Manteniment Aeronàutic, una especialitat professional que imparteix l’Escola de Formació Aeronàutica de Vilanova i la Geltrú. Però, al mateix temps, servirà per crear una futura escola de mecànics aeronàutics a l’aeroport de Lleida-Alguaire, de la mà d’aquest centre de formació”.

 

El president de la Diputació ha afegit que “la ubicació de l’escola a l’aeroport de Lleida significa un pas transcendent en l’establiment d’un itinerari formatiu en mecànica aeronàutica a Catalunya. Per un costat, posem al servei d’aquests futurs professionals l’excel·lent trajectòria de l’Escola de Vilanova i la Geltrú i, per un altre, la infraestructura de l’aeroport de Lleida-Alguaire”.

 

De la seva banda, Olga Arnau ha dit que “això és la base de tot futur: formar per ocupar”. Ha afegit que cal projectar les energies i les polítiques cap a la plena ocupació, com passa amb aquests cursos, que estan aconseguint que tots els qui es titulen acaben treballant.

 

La Diputació, com a membre de la Taula Estratègica de l’Aeroport de Lleida-Alguaire, aposta i aporta recursos per la promoció d’aquesta infraestructura com a plataforma industrial aeronàutica a Catalunya i generadora de llocs de treball qualificats.

 

La celebració d’aquests cursos –que tenen una durada de 420 hores formatives incloent un mòdul de pràctiques professionals no laborals a realitzar en empreses del sector– permetrà que l’alumnat obtingui la Llicència de Manteniment d’Aeronaus (LMA) B1.2 d’avions amb motor de pistó, i que per tant pugui assolir la categoria professional de mecànic/a certificador, que és aquella persona responsable de donar el vistiplau a una aeronau o a un component després d’una intervenció de manteniment.

 

Les instal·lacions aeroportuàries disposen d’un espai de reunions i classes teòriques a una de les plantes de la torre de control i una part de l’antic magatzem es convertirà en espai de pràctiques i magatzem per a l’escola EFAV.

 

Aquesta és una operació de col·laboració institucional que implica l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, la Diputació de Lleida i la Generalitat de Catalunya a través de les conselleries de Territori i Sostenibilitat i de Treball, Afers Socials i Famílies, ja que el Servei d’Ocupació de Catalunya cofinança aquesta acció i l’aeroport facilita les seves instal·lacions.

 

Lleida, 28 d’abril de 2021

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat