“Sext@’t”, una aplicació que ofereix informació clara i accessible sobre el risc d’exposició al VIH

APLICACIÓ_ANTISIDA_1 - web

APLICACIÓ_ANTISIDA_2 - web

Finançada per la Diputació de Lleida i creada per l’Associació Antisida de Lleida, dins del seu Pla d’actuació en prevenció i promoció de la salut

La Diputació de Lleida ha finançat el desenvolupament de Sext@’t, una aplicació per a telèfons mòbils que facilita als usuaris la localització geogràfica dels serveis d’atenció i ONG de Catalunya que treballen en l’àmbit del VIH i altres infeccions sexualment transmissibles (IST).

La roda de premsa de presentació de la nova aplicació, celebrada aquest dimecres a la Sala de Premsa de la Diputació de Lleida, ha comptat amb la participació del president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé; del president de l’Associació Antisida de Lleida, Joan Fibla; i del gerent de la Regió Sanitària de Lleida, Alt Pirineu i Aran, Jordi Cortada.

En la seva intervenció, Reñé ha destacat la importància de les dues característiques bàsiques que permet aquesta aplicació i que són, d’una banda, garantir la màxima informació i, de l’altra, fomentar la prevenció en tots els àmbits de la salut.

“Sext@’t”, una nova aplicació que ofereix informació confidencial sobre el VIH/sida i d’altres infeccions sexualment transmissibles (IST), ja està disponible a Google Play i iTunes. A més del component informatiu, l’aplicació també informació clara i accessible sobre el risc d’exposició al VIH i altres infeccions sexualment transmissibles (IST), i dóna suport a les persones que volen mantenir relacions sexuals saludables.

Igualment, Sext@’t incorpora una calculadora que proporciona als usuaris una avaluació fiable del risc d’exposició. L’aplicació també ofereix informació detallada sobre les infeccions sexualment transmissibles i com protegir-se contra la possibilitat de contraure-les.

Les organitzacions comunitàries, farmàcies i centres de salut que treballen en l’àmbit del VIH/sida poden incorporar les seves dades i serveis a aquesta web per tal que puguin ser accessibles en l’aplicació per a tota persona interessada.

Aquesta aplicació complementa altres recursos de divulgació i informació que ofereix l’Associació Antisida de Lleida.

Sext@’t és una adaptació al context de Catalunya i l’Estat Espanyol de l’aplicació Sexposer, creada per l’equip del Portail VIH/ sida du Québec (PVSQ).

Aquesta adaptació s’ha realitzat en el marc del conveni de col⋅laboració entre el PVSQ i l’Associació Antisida de Lleida (AASL).

Els continguts originals de les versions anglesa i francesa han estat revisats pel Dr. Harold Dion, de la Clínica l’Actuel (Mont-real) i l’AIDS Community Care Mont-real (ACCM).

La traducció al castellà i català de la versió francesa ha estat realitzada per Ares Cabó i revisada i adaptada per l’equip tècnic de l’AASL. Les il·lustracions han estat elaborades per l’artista lleidatà Ermengol.

Lleida, 15 de juny de 2016

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat