Seròs organitza la tercera edició de la BTT Montmaneu 494 coincidint amb el punt àlgid de la floració

Montmaneu494_01

Montmaneu494_03

Montmaneu494_02

Se celebrarà el dia 19 de març i discorrerà per diferents espais naturals com el PEIN de Montmaneu, els secans del Segrià i l’aiguabarreig, amb la novetat de la incorporació d’un tercer recorregut de 55 km, complementant els tradicionals de 35 i 70 km

 

El vicepresident primer de la Diputació, Jordi Latorre; el primer tinent d’alcalde de Seròs, Albert Mòdol, i el representant del Club Ciclista Seròs, Josep Xavier Teixidó, han presentat aquest dimarts la tercera edició de la BTT Montmaneu 494, que se celebrarà el 19 de març a Seròs.

 

En aquesta edició, els participants podran escollir entre 3 circuits, un de 70 km i 1.200 metres de desnivell; un circuit mitjà de 55 km i 1.000 metres de desnivell,  que és la gran novetat d’enguany, i un circuit curt de 35 km, amb un desnivell de 450 metres. En aquest sentit, Teixidó ha explicat que el circuit mitjà s’ha incorporat davant les peticions que feien els participants en anteriors edicions al trobar massa llarga la cursa de 70 i massa curta la de 35. “Serà una prova –la del circuit mitjà– amb 17 km sumatoris de corriols i aptes per a participants preparats”, ha dit.

 

Els circuits que s’han dissenyat transcorren per diversos senders i corriols i per diferents espais naturals com el PEIN de Montmaneu, els secans del Segrià i l’aiguabarreig, aprofitant així mateix d’un dels millors caps de setmana per poder gaudir de la floració. L’inici de la prova està prevista a les 08.30 hores des de la zona del poliesportiu. Pel que fa a la prova llarga –la que tindrà més participació– tindrà 26 km sumatoris de corriols. L’organització espera la participació d’uns 200 ciclistes, la meitat dels quals a la prova llarga.

 

El nom de la marxa: Montmaneu 494 és en honor al cim més alt del Baix Segrià (494 metres), que es troba al terme municipal de Seròs.

 

Segons ha explicat Mòdol, “enguany, la Montmaneu 494 coincidirà que es celebrarà en el moment àlgid de la floració, un fet que li donarà un plus d’atractiu”. En aquest mateix sentit s’ha manifestat Jordi Latorre, que ha expressat la seva satisfacció pel fet que curses com aquesta apostin per la promoció de l’esport però també de la natura, “amb el cim del Montmaneu com a referència”.

 

L’organització ha previst un servei preventiu avançat, un servei de dutxes i vestidors, neteja de bicicletes, avituallaments líquids i sòlids, esmorzar popular i obsequis commemoratius per a tots els participants.

 

Per a més informació: www.montmaneu494.com.

 

Lleida, 14 de març de 2023

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat