Sandra Marco posa en valor la feina de les dones rurals i expressa el suport de la Diputació a la transformació feminista

1donesrurals_9

1donesrurals_1

1donesrurals_3

1donesrurals_10

Ho ha dit durant la Festa de les Dones de l’Horta de Lleida, que s’ha celebrat al monument al Pagès i la Pagesa de la capital del Segrià

La diputada d’Igualtat Sandra Marco ha participat aquest dissabte a la Festa de les Dones de l’Horta de Lleida, emmarcada en el Dia Internacional de les Dones Rurals 2023. L’acte ha tingut lloc al monument al Pagès i la Pagesa de la ciutat de Lleida sota l’organització de la Federació d’Associacions de Veïns (FAVLL) de la capital del Segrià.

En el seu parlament, Sandra Marco recordat que, des de la Diputació de Lleida, “treballem per la transformació feminista que ha de garantir que totes les persones de la demarcació tinguem les mateixes oportunitats”, actuant “per garantir la igualtat entre homes i dones arreu del territori” i intentat que no es perpetuï més “un greuge que menysté la meitat del territori i la meitat de la població”.

En aquest sentit, i tot i no ser una dona de família pagesa, Sandra Marco ha dit que, com a alcaldessa i veïna d’un poble com Soses, coneix la realitat de l’entorn rural i ha admès que ella mateixa, que no és ni pagesa ni ramadera, és “un clar exemple de la manca de relleu generacional que ha acabat amb moltes explotacions agràries”. Una problemàtica davant la qual cada cop hi ha “més dones valentes que decideixen fer un pas endavant i seguir al capdavant de les explotacions familiars, en el treball productiu i també en les cures, convertint-se en una peça clau per garantir el desenvolupament de la terra i dels nostres pobles”.

És per aquest motiu que la diputada ha volgut donar les gràcies a les dones que es dediquen professionalment al sector primari, però també “a les dones que cuiden, que curen, que sostenen la vida des d’altres dedicacions professionals en les zones no urbanes”.

A més de Sandra Marco, a l’acte hi han intervingut Dolors Comes, responsable del Grup de Dones i secretària de la Comissió de l’Horta de la FAVLL, que ha donat la benvinguda; Montse Bergés, delegada del Govern de la Generalitat a Lleida; i Carme Valls, quarta tinent d’alcalde, regidora de Bon Govern i regidora de Polítiques Feministes de l’Ajuntament de Lleida. També hi han assistit, entre d’altres, Sandra Castro, regidora de la Paeria i vicepresidenta de la Diputació de Lleida; Toni Baró, president de la FAVLL; i Francesc Montardit, president de la Comissió de l’Horta de la FAVLL, a més de representants de les Associacions de Veïns i de l’Associació de Productors de l’Horta de Lleida.

Durant l’acte, s’ha procedit a la lectura del manifest a càrrec d’Anna Aragonés, presidenta de l’Associació de Productors de l’Horta de Lleida, i s’ha fet una ofrena de productes de l’Horta i la imposició de la banda de Pubilla de l’Horta al monument a la Pagesa.

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat