Sandra Marco elogia el compromís de la Federació de Dones del Pla d’Urgell amb la comarca

Donesplaurgell1

Donesplaurgell2

Donesplaurgell3

La diputada d’igualtat felicita l’entitat per tots els anys de bagatge treballant per una comarca més lliure, més igualitària, més solidària i més compromesa, en la celebració del 25è aniversari de l’associació i del Dia Internacional de la Dona Rural al Pla d’Urgell.

La diputada d’Igualtat, Sandra Marco, ha participat aquesta tarda en l’acte de celebració del 25è Aniversari de la Federació de Dones del Pla d’Urgell i del Dia Internacional de la Dona Rural, que ha tingut lloc aquesta tarda al Teatre l’Amistat de Mollerussa.

En la seva intervenció, Marco ha felicitat a la Federació de Dones del Pla d’Urgell pels 25 anys de bagatge al capdavant de l’entitat i pel compromís amb les dones de la comarca.  “I és que d’això va el feminisme, d’una manera de veure i viure el món defensant que tothom tenim els mateixos drets. Per aquesta raó, celebrar aquests 25 anys de trajectòria demostra que sou unes grans aliades a l’hora de treballar per la igualtat i el bé comú de la nostra societat, així que moltíssimes gràcies”.

Marco també ha volgut elogiar la importància que tenen les dones rurals a la nostra demarcació, tot recordant que és alcaldessa de Soses, un municipi principalment agrícola. “Un poble que m’ha ensenyat a estimar la terra que trepitjo, per aquesta raó, dono tot el meu reconeixement a les dones que produeixen, que treballen la terra amb les seves mans i vetllen pels aliments que consumim. També tot el meu reconeixement a les dones que cuiden, que curen, que sostenen la vida des d’altres dedicacions professionals en les zones no urbanes”.

Per aquesta raó, ha afirmat la diputada, que des de l’àrea d’igualtat de la Diputació de Lleida es treballa per garantir que totes les persones de la demarcació tinguin les mateixes oportunitats. “Ens toca reconèixer però sobretot actuar, per garantir la igualtat entre homes i dones arreu del territori. Segurament no podem canviar-ho tot, però si que intentarem no perpetuar unes desigualtats que encara patim les dones en alguns àmbits de la nostra societat”.

A l’acte de celebració del 25è Aniversari de la Federació de Dones del Pla d’Urgell també hi ha assistit Carles Palau, president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell; Dolors Rubinat, presidenta del Consell de Dones del Pla d’Urgell; Mar Torrent, tècnica del Servei d’Informació i Atenció a les Dones del Consell Comarcal del Pla d’Urgell; Elena Fuses, directora dels Serveis Territorials del Departament d’Igualtat i Feminismes a Lleida i la diputada Rosalia Carnicé.

Mollerussa, 4 de novembre de 2023

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat