Sandra Castro diu que la fira Ponent FEST fa visible que és possible avançar cap a un sistema econòmic ecosocial

Ponent Fest_2

Ponent Fest_3

Ponent Fest_4

Ponent Fest_1

La vicepresidenta segona de la Diputació de Lleida ha participat a l’acte inaugural d’un certamen que aplega una trentena d’entitats i cooperatives

Sandra Castro, vicepresidenta segona de la Diputació de Lleida, ha participat aquest dissabte en l’acte inaugural de la Ponent FEST-Fira d’Economia Social i Transformadora de Ponent, que al llarg de tot el dia aplega a la ciutat de Lleida una trentena d’expositores entre entitats i cooperatives de l’Economia Social i Solidària (ESS).

L’acte s’ha celebrat al Pati de les Comèdies i, a més de Sandra Castro, hi han participat Anna M. Capdevila, coordinadora de Ponent Coopera, i Carlos Enjuanes, segon tinent d’alcalde, regidor d’Acció i Innovació Social i regidor de Participació i Drets Civils de l’Ajuntament de Lleida.

En el seu parlament, Sandra Castro ha traslladat la felicitació de la Diputació als organitzadors per consolidar l’aposta de les entitats i cooperatives de l’Economia Social i Solidària per fer visible que “és possible avançar en favor d’un sistema econòmic ecosocial”, aconseguint el benestar econòmic i social d’una manera diferent a la que es feia fins ara.

En aquest sentit, la vicepresidenta ha destacat que any rere any la fira va creixent i incorporant “més experiències que miren el nostre entorn social en 360 graus”, abastant tots els àmbits del desenvolupament humà afectats pel fet econòmic: el creixement cultural, la cohesió social, la proximitat i la sostenibilitat.

Castro també ha esmentat l’aposta decidida per la bioeconomia que s’està fent a les comarques de Lleida, Pirineu i Aran, i ha precisat que, per tal que la bioeconomia sigui una opció de futur, calen tres condicions: que sigui “econòmicament viable, que sigui ambientalment possible i que sigui socialment desitjable”, un darrer punt que és al que s’ha dedicat precisament la jornada d’avui.

La Ponent FEST 2024 té el seu centre neuràlgic a la plaça de la Catedral de Lleida i ocupa també l’espai del Pati de les Comèdies per realitzar alguns actes. Amb el lema ‘Menys serà més’, l’eix central de la fira d’aquest any és el decreixement i la corresponsabilitat, posant l’accent en que fer menys serà més per poder avançar. Hi ha una trentena d’expositores entre entitats i cooperatives de l’Economia Social i Solidària i els assistents poden gaudir de xerrades, tastos de vins, teatre i música, tot plegat dins la que és la primera fira per donar a conèixer les iniciatives i organitzacions de l’Economia Social i Solidària de Ponent, un espai de trobada per mostrar a la societat tots els productes i serveis necessaris per cobrir les necessitats de la nostra vida quotidiana a través de l’Economia Social i Solidària (ESS): habitatge, alimentació, oci, educació, comunicació, tecnologia, serveis a persones i empreses, finances i assegurances ètiques, formació i educació i tecnologia, entre altres.

Pel que fa a les xerrades, aquest matí se n’han fet dos, una sobre ‘Reconeixement de l’economia de les cures i la seva democratització’, a càrrec de la cooperativa La Sempre Viva, Genera Feminismes i Mercè Espuñes, i la segona sobre ‘Del capitalisme a l’ESS: educació i cooperativisme’, amb la Fundació Roca Galés, l’ESSpurna i Toquem la fibra. A la tarda serà el torn per a Josep Manel Busqueta, Felipe Martínez i Eva Vilaseca, que parlaran sobre ‘Menys serà més, aterrar l’idea de la transició ecosocial’. També a la tarda es farà l’espectacle teatral ‘Street is Lava!’, a càrrec de la companyia de teatre de carrer Emilia Gargot, i la cloenda serà musical amb un concert d’I-Nuits, formació musical del Pla d’Urgell.

 

Lleida, 13 d’abril de 2024

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat