Sabarich destaca l’aposta de la Generalitat pel turisme d’interior

Fira d'esport i  Turisme

El Saló de l’Esport i Turisme de Muntanya celebra aquest cap de setmana la seva segona edició a Fira de Lleida amb el repte de consolidar-se en un sector en què les comarques lleidatanes són capdavanteres.

El diputat de la Diputació de Lleida i vicepresident del Patronat de Turisme, Gerard Sabarich, ha assistit a la roda de premsa de presentació de la 2a edició del Saló de l’Esport i Turisme de Muntanya, que se celebrarà del 6 al 8 de febrer a Fira de Lleida

Durant l’acte, celebrat a la Llotja, Sabarich ha destacat que aquest saló és una de les fires més importants de Lleida i ha recordat que la Diputació hi serà present físicament en un estand al Pavelló 3 de Fira de Lleida, ja que “el Patronat de Turisme de Lleida és un referent a Catalunya”.

Sabarich ha explicat que les empreses de turisme actiu i d’esport d’aventura van creixent any rere any, a la vegada que ha precisat que estan treballant perquè la fira es consolidi i tingui ressò, i ha afegit que “una fira d’aquestes característiques s’havia de fer a Lleida, que és líder en turisme actiu”.

Gerard Sabarich també ha volgut puntualitzar que la Diputació de Lleida col·labora durant tot l’any en l’organització de curses i d’activitats que fan promoció del territori, així com la Generalitat, que ha declarat aquest com l’any del turisme d’interior i muntanya, amb la qual cosa “podem dir que és el nostre any”. “La Generalitat –ha afegit el vicepresident del Patronat de Turisme- aposta per l’interior, no només per la costa i per Barcelona”.

El Saló de l’Esport i Turisme de Muntanya celebra enguany la seva segona edició amb el repte de consolidar-se. En la primera, va rebre 8.000 visitants, una xifra que espera superar aquest cap de setmana vinent.

Comptarà amb 62 expositors directes i amb 31 activitats paral·leles, que inclouen jornades tècniques, conferències, tallers, curses i activitats exteriors, demostracions i exposicions, a més de visites d’esportistes com ara l’Ironman Marcel Zamora, l’especialista en reptes extrems Pep Sánchez i l’escaladora Raquel Hernández.

Per últim, Sabarich ha recordat que recentment la Diputació ha presentat a Fitur la guia “Benvinguts!” dirigit a senderistes i cicloturistes”, que ofereix una nòmina d’establiments certificats amb els serveis que ofereixen, fet que permet facilitar als usuaris les potencialitats del territori en aquest terreny.

 Lleida, 3 de febrer de 2015

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat