Rufach destaca la tradició i capacitat de modernitat i innovació de la Fira de Sant Bartomeu d’Artesa de Segre

Fira Montsec 2025_4

Fira Montsec 2025_1

Fira Montsec 2025_2

Fira Montsec 2025_3

Fira Montsec 2025_4

La Fira del Montsec, que celebra la seva 581a edició, està adherida al programa ‘Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia 2025’

La diputada Estefania Rufach ha participat aquest vespre en l’acte inaugural de la 581a Fira de Sant Bartomeu-Fira del Montsec, on ha estat acompanyada per l’alcalde d’Artesa de Segre, Francesc Puigpinós, i Joan Gòdia, director general d’Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, el diputat Marc Solanes, a més d’altres regidors de l’ajuntament i alcaldes de municipis de la Noguera. Rufach ha estat l’encarregada de signar el llibre d’honor a l’Ajuntament d’Artesa de Segre.

Rufach ha definit la Fira del Montsec com un espai on “la tradició s’ha fusionat amb la innovació i la capacitat de modernització”. La diputada ha assenyalat l’aposta de l’Ajuntament d’Artesa de Segre per donar suport al comerç, la indústria, la gastronomia i la restauració i ha afirmat que “el conjunt de l’administració i la seva gent continuen actius i són un pilar per al nostre país”. Rufach ha felicitat a totes les persones implicades que fan possible la Fira del Montsec d’Artesa de Segre, “perquè també són un motor comarcal i de territori”.

Durant tot el cap de setmana, el recinte firal està acollint una vintena de productors i diversos cuiners que ofereixen demostracions culinàries en directe, tastos guiats, maridatges i sopars a la fresca, activitats que compten amb el suport de ‘Gust de Lleida’, projecte de la Diputació de Lleida que engloba sota un mateix paraigües la gastronomia de les Terres de Lleida, el Pirineu i l’Aran.

Així mateix, Rufach ha volgut incidir en un dels aspectes remarcables d’aquesta edició en la seva projecció cap a l’exterior: “És especialment significatiu que enguany aquesta fira s’adhereixi al programa “Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia 2025”, perquè no hi ha millor carta de presentació de les nostres terres que la que ens ofereixen els nostres productors locals: formatges artesans, mel, oli verge extra, vins amb DO Costers del Segre, embotits, horta de temporada… I ho veiem aquests dies, no només als carrers del poble, sinó també a través dels showcookings i, sobretot, dels sopars tast a la fresca, que conviden tothom a gaudir, compartir i fer territori”.

Precisament, durant la jornada d’aquesta tarda, els assistents han pogut degustar els productes elaborats per part dels show cookings com les ‘Coques de Samfaina’ de la Pastisseria Borrell o la ‘Pasta brisa amb terrina de pollastre Picaverd, a càrrec del Restaurant El Celler.

El programa de la fira es completa amb activitats per a petits i grans: tornejos esportius, música en directe, mercat de diumenge, trobada de puntaires, exposicions, inflables i espais chill-out per gaudir de les nits d’estiu.

La Fira del Montsec és molt més que una cita anual; és l’expressió d’un territori que es manté fidel a les seves arrels, que aposta pel desenvolupament local i que vol projectar-se amb orgull cap al futur a través dels seus productes, la seva gent i el seu compromís amb la terra.

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat