Rosa Maria Perelló presideix la inauguració de les reformes de l’església de Sant Abdó i Sant Senén, al municipi de Sant Martí de Riucorb

ESglesia_St_Marti_WEB

Les obres han suposat una inversió de 85.000 euros, dels quals 50.000 han estat aportats per la Diputació


La presidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Maria Perelló, ha presidit avui la inauguració de les obres dutes a terme a l’església de Sant Abdó i Sant Senén de Llorens de Rocafort, al municipi de Sant Martí de Riucorb (l’Urgell).
Perelló ha estat rebuda al Local Social de Llorens de Rocafort per l’alcalde de Sant Martí, Jaume Pallàs; Ramon Moix, regidor a Llorens de Rocafort; Jaume Pujol, arquebisbe de Tarragona; Joan Costa, rector de la parròquia; i Josep Capdevila, fill del poble i un gran coneixedor de la seva història, entre d’altres. Posteriorment s’han traslladat a peu a l’església dels Sants Abdó i Senén per assistir a la Missa.
En la seva intervenció, la presidenta de la Diputació de Lleida ha destacat “el valor històric d’un conjunt que va ser edificat entre els segles XIII i XIV, i que forma part del patrimoni cultural i arquitectònic de la comarca”. Les obres han suposat una inversió de 85.000 euros, dels quals 50.000 han estat aportats per la Diputació i la resta han anat a càrrec de l’Ajuntament, la parròquia, l’Arquebisbat i els veïns. El resultat de tot plegat ha estat, tal com ha assenyalat Rosa Maria Perelló, una església “més semblant a com era originalment”, gràcies a que s’ha repicat tot el guix interior per deixar-lo en pedra vista, la instal·lació d’una il·luminació nova, la restauració de la porta d’entrada, l’adequació de l’accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda, la restauració del terra, conservant la pedra original i afegint-ne de nova en algunes zones, l’eliminació de l’antic cor, la substitució dels altars de marbre per pedra, la restauració de la sagristia i la instal·lació d’uns serveis. “És una obra que els veïns desitjaven de ja fa molt temps i ara ens han mostrar des de totes les vessants la seva satisfacció”.

Sant Martí de Riucorb, 28 d’octubre de 2018

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat