Rosa Maria Perelló i Àlex Màrquez visiten les Escoles Especials de la Diputació

La presidenta Perelló i el pilot de Moto 2 han conversat amb els usuaris d’aquests centres, infants i adolescents amb discapacitat psíquica
La Diputació manté una trobada anual amb els germans Màrquez, que en aquesta ocasió la presidenta Perelló ha volgut traslladar a les Escoles Especials

La presidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Maria Perelló, ha visitat aquest dijous les Escoles Especials de la Diputació situades al complex de la Caparrella, una visita en la qual ha estat acompanyada pel pilot de Moto 2, Àlex Màrquez, del seu mànager, Emili Alzamora, i del diputat Francesc Sabanés.

Durant l’estada en aquest centre, Rosa Maria Perelló i Àlex Màrquez han compartit una estona amb els usuaris, amb els quals s’han fotografiat, i han estat informats per les responsables de les escoles sobre les diferents activitats que es duen a terme.

La presidenta ha volgut agrair molt especialment la qualitat humana dels germans Màrquez, en aquest cas representats per l’Àlex, dels quals ha dit que “cada anys tenen l’amabilitat de visitar-nos a la Diputació” i que van acceptar la proposta que enguany la visita fos a aquestes escoles, que “són de la Diputació i donen un servei molt necessari”, amb la qual cosa l’Àlex Màrquez he fet molt feliços “els alumnes, els professors i els monitors, que han tingut l’oportunitat de conèixer-lo”.

El pilot, per la seva part, s’ha mostrat encantat pel fet de poder veure “la rialla i la il·lusió” dels alumnes i ha dit que, com sempre que fan activitats en què hi ha visites a nens i a joves, estan “encantats” i “no ens suposa cap esforç, sinó que és un plaer”, amb la qual cosa ha acabat dient que “espero poder tornar moltes vegades”.

Cal recordar que les Escoles Especials Llar de Sant Josep són un centre de titularitat pública de la Diputació de Lleida que atén alumnes de fins a 18 anys amb discapacitat psíquica. Es tracta d’infants i adolescents que no poden seguir l’escolaritat en un centre ordinari per les seves limitacions cognitives o auditives i requereixen una atenció especial que potenciï al màxim les seves capacitats.

És per aquest motiu que a les Escoles Especials s’afavoreix el desenvolupament harmònic dels alumnes en els àmbits personal, afectiu i social, facilitant l’adquisició de les destreses, habilitats, coneixements i valors més importants per al seu progrés, i es considera l’educació com un element compensador, fomentant la interacció entre el centre i la societat, la qual cosa permet el coneixement i la interacció mútua. És en aquest àmbit que s’emmarca la visita d’avui.
Lleida, 31 de gener de 2019

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat