Rosa Maria Perelló, escollida com a nova presidenta de la Diputació de Lleida

Esdevé la primera dona que ocupa un càrrec al qual accedeix amb “voluntat ferma de mantenir el compromís amb el territori” i d’aconseguir “un major diàleg” amb la resta de grups de la corporació

Rosa Maria Perelló ha estat escollida com a nova presidenta de la Diputació de Lleida al Ple extraordinari de la corporació celebrat avui. Perelló, que ha estat escollida per majoria simple en segona votació, esdevé així la primera dona que ocupa el càrrec, al qual accedeix després de la renúncia de l’anterior president, Joan Reñé.

La nova presidenta ha dit ser conscient de la responsabilitat que suposa assumir “el càrrec més important de la institució”, com també del que aquesta institució representa “per al territori i la seva ciutadania”.

Rosa Maria Perelló ha mostrat el seu convenciment que, malgrat els pocs mesos que queden per acabar la legislatura, en aquest període de temps “haurem de ser capaços de tirar endavant el projecte” de la Diputació. En aquest sentit, la nova presidenta ha insistit en què “no tinc possibilitat de plantejar un pla de mandat per a una legislatura completa”, però que en els pocs mesos que té per davant està segura que tindrà temps de guanyar-se la confiança de tots els grups per tal de poder seguir amb la tasca de la Diputació, que sempre ha estat al costat de les ciutats i pobles. “Tinc una voluntat ferma de mantenir aquest compromís amb el territori”, ha afirmat.

Per tot plegat, Rosa Maria Perelló ha deixat clar que “era necessari, imprescindible i urgent” acabar amb la situació de provisionalitat derivada després de la renúncia de l’anterior president, per tal de “no aturar el projecte”.

En el seu parlament, Rosa Maria Perelló també ha volgut agrair la confiança del seu partit i del personal de la Diputació, i ha expressat de forma rotunda la seva “voluntat d’aconseguir un major diàleg” amb la resta de forces polítiques, amb les quals “no em cansaré de buscar consensos”. “Mà estesa, diàleg, transparència i respecte són les paraules que vull aplicar a la meva idea de fer política”, ha dit. Una capacitat de diàleg que es posarà a prova amb el pressupost de la corporació, que queda pendent d’aprovació i pel qual espera comptar amb el suport d’altres grups en un ple que se celebrarà a mitjan novembre.

És per aquest motiu que ha remarcat el seu “absolut respecte envers els altres grups que avui han expressat democràticament el seu parer”, en alguns casos la seva discrepància, una discrepància que “serà un estímul per fer-me mereixedora de la seva confiança” en una “etapa curta però que estic segura que, en retre comptes, ens en podrem enorgullir”, sempre amb l’esperit de “deixar sempre les coses millor del que les has trobat”.

La nova presidenta de la Diputació de Lleida ha acabat la seva intervenció amb una frase de Jordi Cuixart, president d’Òmnium Cultural: “Unitat des de la diversitat, empatia dels uns amb els altres, rigor i generositat. Sentit responsable i radicalitat democràtica. Tot el que està passant, ho superarem i sortirem encara més enfortits”.

Lleida, 18 d’octubre de 2018

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat