Rosa Maria Perelló destaca el paper de ‘La Mañana’ com a testimoni de gairebé un segle de Lleida en el 80è aniversari del diari

LaMañana-WEB

LaMañana-SLI

L’IEI acull la inauguració de l’exposició ‘La portada. 80 anys de La Mañana. 80 anys de Lleida’, amb la qual el degà de la premsa lleidatana celebra aquesta efemèride


La presidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Maria Perelló, ha presidit avui la inauguració que, amb motiu dels 80 anys del diari ‘La Mañana’, es podrà veure a la Sala Montsuar fins al 27 de gener. Cal remarcar que l’efemèride es complia precisament avui, ja que el diari va ser fundat el 20 de desembre de 1938.
A més de Rosa Maria Perelló, l’acte ha comptat amb la participació de Glòria Vilella, directora de l’Arxiu Històric de Lleida; Jordi Solana, president editor de ‘La Mañana’ i Ignasi Calvo, director del diari. També hi eren presents els vicepresidents de la Diputació, Rosa Pujol, Gerard Sabarich, Eloi Bergós i Enric Mir, a més de l’assessor cultural de la Diputació, Antoni Balasch, i els diputats Antoni Navés i Paco Cerdà, entre d’altres. En la seva intervenció, Rosa Maria Perelló ha destacat el paper de ‘La Mañana’ com a testimoni dels darrers vuitanta anys de Lleida i les seves comarques.
L’exposició du per nom ‘La portada. 80 anys de La Mañana. 80 anys de Lleida’, i en ella es poden veure una mostra de les principals portades del diari durant aquestes vuit dècades, unes portades que són també un reflex de com les mateixes tecnologies de la informació han anat variant, des de la composició en plom, la introducció de les linotípies, l’off-set i l’actual digitalització de tots els processos de difusió.
L’exposició, comissariada pel fotògraf Jordi Adrià, es complementa amb material de la redacció que preserva l’Arxiu Històric de Lleida, on s’ha llegat bona part del fons històric del diari. Els assistents, a més, s’han pogut endur un pessic d’aquesta història a través d’una edició, en paper premsa, d’una selecció de les portades més significatives de la vida dels lleidatans.
Lleida, 20 de desembre de 2018

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat