Rosa Maria Perelló demana a la glossa del Dia de la Seu Vella seguir lluitant per fer-la Patrimoni Mundial de la UNESCO

Dia_Seu_Vella_WEB

Dia_Seu_Vella_SLI

“Aquest propòsit no és una finalitat en si mateix, sinó un gran pas per continuar treballant en la conservació, divulgació i universalització d’un dels patrimonis històrics, arquitectònics i culturals més importants de Catalunya”, ha dit la presidenta de la Diputació de Lleida


La presidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Maria Perelló, ha fet avui la glossa del Dia de la Seu Vella dins l’acte de lliurament de Premis Seu Vella 2018, organitzats per l’Associació Amics de la Seu Vella de Lleida.
L’acte s’ha celebrat a la Sala de la Volta i hi han participat, entre d’altres, Joan Baigol, director del Consorci Turó de la Seu Vella, Joan-Ramon González, president de l’Associació Amics de la Seu Vella, i Sara Mestres, 6a tinent d’alcalde i regidora de l’Ajuntament de Lleida. Els interludis musicals han anat a càrrec de l’Escola d’Acordió de Lleida.
En la seva glossa, Rosa Maria Perelló ha agraït als Amics de la Seu Vella “l’oportunitat de participar en aquesta trobada anual, a l’entorn d’aquest grandíssim monument, de més de 800 anys d’història, i l’honor que representa, per a la Diputació de Lleida, que la seva presidenta faci la glossa d’aquesta diada”.
Perelló ha recordat que la Diputació de Lleida, per mitjà de la Fundació Pública IEI, sempre està al costat de tot el que té a veure amb el patrimoni, en general, i amb aquesta catedral, en particular, i que la col·laboració amb l’Associació Amics de la Seu Vella es materialitza, per exemple, en “un important projecte de restauració i emplaçament de les campanes d’aquesta Seu”.
La presidenta de la Diputació ha fet referència al llarg camí de Lleida i la seva Seu Vella fins als nostres dies, a les personalitats que han passat per un monument que és “una obra mestra de l’enginy creador humà” i també als seus moments de màxim esplendor i també de decadència que, per un motiu o altre, ha passat el monument.
Per tot plegat, ha encoratjat a tothom a unir esforços per seguir treballant per atorgar “al conjunt monumental del turó un lloc destacat dins de la consideració internacional: de Patrimoni Mundial de la UNESCO”. “Una noble causa, aquesta, molt difícil d’aconseguir”, ha continuat Rosa Maria Perelló, que ha afegit que “l’esforç no és en va, perquè aquest propòsit no és una finalitat en si mateix, sinó un gran pas per continuar treballant en la conservació, divulgació i universalització d’un dels patrimonis històrics, arquitectònics i culturals més importants de Catalunya”.

Lleida, 27 d’octubre de 2018

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat