Rosa Maria Perelló assisteix al lliurament de la certificació Starlight al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

Starlight_WEB

Starlight_SLI

La distinció posa en valor la qualitat del cel de la zona i la converteix en Reserva i Destinació turística Starlight

Només deu àrees de tot el món, una d’elles al Montsec, gaudeixen d’aquesta categoria, que s’espera que suposi un nou impuls econòmic

La presidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Maria Perelló, ha assistit aquest vespre a la presentació i lliurament dels diplomes d’obtenció de les certificacions de Reserva i Destinació turística Starlight al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

L’acte s’ha celebrat a la Casa del Parc de Boí i ha estat presidit pe conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet. També hi han participat Gerard Sabarich, vicepresident segon de la Diputació de Lleida, Joan Perelada, alcalde de la Vall de Boí, Josep Enric Llebot, president del Patronat del Parc Nacional d’Aigüestortes, Mercè Rius, directora general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic, i M. Rosa Amorós, delegada del Govern a l’Alt Pirineu i Aran.

En la seva intervenció, Rosa Maria Perelló ha destacat que “és un orgull perquè aquestes acreditacions situen les terres de Lleida al mateix nivell que altres destinacions Starlight, disseminades per països de diversos continents. I, com no, perquè aquest reconeixement demostra la capacitat de la gent del nostre territori i de les institucions per poder tirar endavant grans projectes de recorregut internacional”. De la mateixa manera, ha explicat que, “com ja havia passat abans al Montsec, Lleida es continua posicionant com a autèntic referent en l’àmbit natural i de la ciència a escala mundial, en aquest cas en el terreny de l’astronomia”.

La distinció lliurada avui suposa que el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici hagi estat reconeguda com a Reserva i Destinació Turística per la Fundació Starlight, vinculada a la Unesco. Aquesta certificació representarà que la zona del Parc pugui ampliar el ventall d’activitats que ofereix i s’espera que generi activitat econòmica a través del turisme astronòmic. Actualment hi ha un total de deu Reserves Starlight al món, una de les quals és la del Montsec, que ha estat renovada recentment.

L’atorgament de la certificació arriba després d’un procés que es va iniciar l’any 2016 i que va viure el seu darrer tràmit el mes de juny passat amb la visita dels auditors, que van fer un informe favorable de la candidatura del Parc Nacional, que acredita el territori com a zona d’una qualitat del cel i un exemple de protecció i conservació, com també s’acrediten com a òptims els nivells d’emissió acústica dins del Parc Nacional i a la zona perifèrica.

Boí, 20 d’octubre de 2018

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat