Riner reprèn la Fira de la Mel amb la celebració de la cinquena edició

Fira_Mel_01

Fira_Mel_03

Fira_Mel_02

Han previst activitats els dies 2 i 3 d’abril, amb expositors relacionats amb tots els àmbits de l’apicultura, una jornada tècnica, tallers i tasts

 

El diputat Eloi Bergós i l’alcalde de Riner, Joan Solà, han participat aquest dimecres en la roda de premsa de presentació de la 5a Fira de la Mel de Riner, que se celebrarà en aquest municipi del Solsonès els dies 2 i 3 d’abril, concretament a l’entorn a la plaça del Santuari del Miracle i al pati de la Casa Gran.

 

Les activitats s’iniciaran el dissabte, dia 2 d’abril, a les 17.00 hores, amb la celebració de la 4a Jornada tècnica de la mel, amb una xerrada sobre el projecte Redicat, de recuperació de les abelles davant el perill d’extinció, i conferències i tasts de mel. Enguany, la Fira s’eixamplarà cap a l’interior del rehabilitat pati de la Casa Gran del Miracle, espai sobre el qual pivotarà el recinte firal.

 

Per a la jornada de diumenge, 3 d’abril, s’ha previst la Fira de productes de mel i altres productes de proximitat; les exposicions “La mel i la cera”, “Manual d’apicultura”, “Pintures rupestres relacionades amb la recol·lecció de la mel”, “Penjant d’un fil” i “A vol d’ocell”; degustació de tapes elaborades amb mel, amb la col·laboració dels restaurants el Miracle, Sant Ponç, Villaró del Bosc i Forn de Su, així com la Formatgeria del Miracle, el Celler del Miracle i Torrent Beer.

 

Durant la jornada, la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, lliurarà el guardó “Abella Rinerenca” a la sala de plens de l’Ajuntament de Riner.

 

Eloi Bergós ha destacat que “en municipis com Riner, les festes i les activitats són molt importants perquè permeten la gent de fora conèixer micropobles com els nostres, i en aquest cas, aquest producte vostre de la mel en un entorn magnífic com el santuari del Miracle”.

 

Els organitzadors també han programat un concurs-taller de dibuix infantil sobre el món apícola i de coneixença del territori; tallers de construcció d’un hotel d’insectes, de maquillatge infantil i d’ubicació dels pobles del Baix Solsonès, i les portes obertes a l’Espai Barroc, a l’Espai Natura, al pati de la Casa Gran engalanat per a l’ocasió i visites guiades a l’exposició “Jocs i joguines de l’antiguitat i del nostre record”.

 

Durant la seva intervenció, Joan Solà ha explicat que “aquest any podrem tornar a gaudir d’un cap de setmana a l’entorn d’un producte que identifica la nostra terra a través dels fruits, de l’esforç i de la preservació de valors històrics, aspectes que creiem importants donar a conèixer i conservar de cara al futur. Cal fer-ho si volem que el futur dels micropobles també es basi en els productes autòctons, de qualitat i de proximitat”.

 

La fira comptarà amb més de 30 paradistes, tots relacionats amb l’apicultura. La jornada de diumenge s’allargarà per la tarda, amb la presència només dels productors locals.

 

Lleida, 30 de març de 2022

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat