Rialp promociona a través d’una jornada gastronòmica i festiva els seus productes locals de gran qualitat

Jornada_Rialp_WEB

Roda de premsa de presentació de la jornada d’activitats per Tots Sants per posar en valor els productes agroalimentaris de Rialp

Jornada_Rialp_SLI

Roda de premsa de presentació de la jornada d’activitats per Tots Sants per posar en valor els productes agroalimentaris de Rialp

 

El proper diumenge Rialp ofereix una jornada gastronòmica que permet conèixer els productors i els seus productes agroalimentaris locals

L’Ajuntament de Rialp ha organitzat pel proper diumenge 30 d’octubre, en el marc de la festivitat de Tots Sants, una jornada per posar en valor els productes agroalimentaris, donar a conèixer els productors alimentaris que comercialitzen els seus productes de proximitat i alhora fer un reconeixement de la vàlua demostrada per la qualitat dels seus elaborats de manera artesanal en la majoria dels casos.

La presentació d’aquesta jornada s’ha celebrat aquest dimarts a la Diputació de Lleida i ha comptat amb la presència de la vicepresidenta segona, Rosa Pujol,  i de l’alcalde de Rialp i vicepresident tercer, Gerard Sabarich.

Durant la jornada, està previst un esmorzar de forquilla amb diferents plats cuinats amb productes base que aportarà cada productor, el cuinat l’elaboraran cuiners de reconeguda professionalitat de Rialp.

No es tracta d’un esmorzar de forquilla tradicional. Sinó que es pretén oferir al visitant un circuit de plats gaudint de la presència del propi productor per atendre’l i explicar-los-hi, si s’escau, la forma de produir i elaborar els productes. D’altra banda, els cuiners podran explicar la millor forma o la més idònia de cuinar-los.

Tots els productors que participen en aquesta jornada són d’aquest municipi del Pallars Sobirà i són els següents: vaca Casa Bertran, poltre Casa Boté, forn de pa Rialp, corder Casa Madó, embotits i derivats carnisseria Ubach, llet d’euga Hípica J. Baró, formatgeries Montsent de Rialp i Casa Mateu de Surp, cargols Rialp Treu Banya. Hi col·labora les empreses de la comarca CTretze Pirineus (elaboradors de cervesa artesana)  i vins del celler Batlliu de Sort.

El preu de l‘esmorzar de forquilla és de 15 euros.

Tal i com ha afirmat l’alcalde de Rialp, Gerard Sabarich, l’objectiu és engrescar els productors i estimular-los amb accions de difusió com aquesta.

En aquesta jornada també estan previstes altres activitats relacionades amb el municipi com la plantada d’arbres als indrets de la central, el concurs de pastissos artesanals, dinars als restaurants amb un menú basat en els productes locals i un concert dels alumnes de l’Escola de Música de Rialp.

Lleida, 25 d’octubre de 2016

 

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat