Rialp celebra l’onzena Fira d’Oficis i Menestrals

Fira_Oficis_Menestrals_Rialp_01

Fira_Oficis_Menestrals_Rialp_02

Tindrà lloc el 5 de juny amb demostracions d’oficis antics, tallers, parades de productes artesanals i música

 

El vicepresident Antoni Navinés; l’alcalde de Rialp, Gerard Sabarich, i el cap de promoció i màrqueting del Patronat de Turisme, Juli Alegre, han presentat aquest dilluns l’onzena Fira d’Oficis i Menestrals de Rialp, que se celebrarà el diumenge 5 de juny en aquest municipi.

 

La fira s’iniciarà a les 10.00 hores, amb el tradicional toc de campanes, que donarà pas a demostracions d’oficis antics, tallers per a grans i petits i parades de productes artesanals.

 

Entre d’altres, es podrà fer una passejada a cavall; una activitat de dinàmica de circ amb ‘La Caliu’, o el concert de cloenda a càrrec dels alumnes de l’Escola de Música Itinerant del Pallars. Tot plegat tindrà el maridatge del vi del Celler Cota 730 i productes de la formatgeria Montsent de Pallars.

 

Durant tot el dia hi haurà projeccions d’oficis i documentals d’Eugenio Monesma, productor i realitzador de documentals etnogràfics, “la mostra de fotografies i peces de terrissa de Joan Alart, de Casa Martí, un terrissaire a qui se li farà un homenatge a la plaça de Dalt, amb el descobriment d’una placa i d’una talla de fusta feta per l’artesà del municipi, Aaron”, tal com ha explicat Gerard Sabarich. L’acte també comptarà amb familiars de Joan Alart que en l’actualitat viuen a Montpeller. A més, es faran visites en horaris limitats al molí de Bellera i Sastreria Virós.

 

La fira també ofereix la possibilitat de fer tallers amb inscripció prèvia, com el de teler bàsic (infantil); realitzar un collaret/polsera (infantil); ceràmica “Argiles Salvatges” (majors de 15 anys) o teixir amb agulles (majors de 12 anys).

 

Els oficis que estaran representats a la fira i de la qual es faran demostracions són d’escultures en fusta, imatgeria amb cartó pedra, terrissaires, ceramistes, bufadors de vidre, forjadors, llauners de coure, ferrers, teixidors de mantes, filadors, tintorers o confecció d’útils de pastors.

 

Juli Alegre ha recordat “que els turistes que venen a gaudir del turisme a casa nostra ho fan pels grans recursos i les experiències que s’organitzen gràcies al fet que tenim un territori molt ric i variat, i en aquesta riquesa hi contribueixen activitats com aquesta fira”.

 

En aquest sentit, Antoni Navinés ha afegit que, “després de dos anys retinguts sense fer festes ni cap tipus d’activitats als pobles, hem de celebrar que podem tornar a sortir i que la gent pugui tornar a gaudir”. Així ha explicat que “a les fires que s’han fet fins ara ja es veu que la gent té ganes de participar”.

 

Per a més informació: www.rialp.cat.

 

Lleida, 30 de maig de 2022

 

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat