Rialp acull la 1a Copa d’Europa de Ràfting, amb una desena d’equips  

Eurocup_rafting_SLI

La Diputació de Lleida acull la roda de premsa de presentació de la primera edició de la Copa d’Europa de Rafting Noguera Pallaresa

 

El riu Noguera Pallaresa és un excel·lent riu per la pràctica d’esports d’aigua i un dels millors d’Europa pel ràfting

Els dies 3, 4 i 5 de juny, Rialp acollirà la primera edició de la Copa d’Europa de Ràfting Noguera Pallaresa, primera competició oficial de la Federació Internacional de Ràfting que se celebra a l’estat espanyol.

Aquest dimarts s’ha fet la presentació d’aquest esdeveniment esportiu tan important per la comarca i pel Pirineu lleidatà i que compta amb el suport de la Diputació de Lleida. El diputat provincial Josep Ibarz ha felicitat els organitzadors d’aquesta iniciativa perquè reforça el territori i representa un incentiu turístic i econòmic per les comarques de muntanya del Pirineu lleidatà.

Ho organitza l’Ajuntament de Rialp i hi col·laboren tècnics especialistes en rafting del Pallars Sobirà com en Jesús Silva i Lennert Ian, guies de riu i empresaris d’esports d’aventura.

L’alcalde de Rialp, Gerard Sabarich, ha declarat que s’està fent una aposta per fomentar l’esport organitzant tota mena de propostes esportives innovadores al llarg de l’any. En aquest cas, el proper cap de setmana Rialp acollirà l’EuroCup Ràfting 2016 i una doma de cavalls dins de la setena Fira d’Oficis i Menestrals, tot plegat, gràcies a l’ajuda d’un gran equip de voluntaris de la comarca.

El riu també pot ser un element de dinamització turística i econòmica molt important pel Pallars i pel Pirineu. Els organitzadors de la Copa i experts en esports aquàtics, Jesús Silva i Lennert Ian, han afirmat que el riu Noguera Pallaresa és un dels cinc millors rius d’Europa per la pràctica d’aquests esports d’aigua.

Aquesta competició esportiva consisteix en quatre proves que es distribuiran en tres dies consecutius amb una previsió d’equips participants d’una vintena de barques competint.

El divendres 3, se celebrarà la primera competició, una prova d’eslàlom al camp de l’Aigüerola a Sort. Aquesta prova és individual, cronometrada i nocturna i consisteix a fer un recorregut passant portes verdes de baixada i vermelles de pujada.

El dissabte 4, la segona prova d’esprint al recorregut que va des del Castanyer fins al pont de Santa Caterina de Rialp. És una prova individual que consisteix en el descens d’un tram del riu d’aproximadament un quilòmetre a contrarellotge. Aquesta prova no només és puntuable sinó que també dóna la classificació per la següent prova “Head to head”.

També el mateix dissabte per la tarda tindrà lloc la tercera competició “Head to head” amb el mateix recorregut que l’anterior, a Rialp. Aquesta és una prova eliminatòria entre dos equips en el mateix recorregut que l’esprint anterior, en la qual es creuen la primera classificada de l’esprint contra la darrera, la segona amb la penúltima i així consecutivament.

El diumenge 5 de juny, la quarta prova, la de descens. Els esportistes competiran en un recorregut que anirà des de la Moleta de Roní passant pels ràpids més emblemàtics del riu Noguera Pallaresa fins al pont de Santa Caterina a Rialp. És una prova de fons que consisteix a baixar uns nou quilometres de riu el més ràpid possible en torns d’un mínim de cinc embarcacions.

En total una desena d’equips competiran el cap de setmana per guanyar aquest campionat. Entre ells n’hi ha de lleidatans que són l’Associació Esportiva Pallars (AEP) i Caiac Sort. Cada equip està format per quatre membres.

La voluntat dels organitzadors és cada any poder fer la Copa d’Europa. I en un futur no massa llunyà, volen organitzar el Campionat del Mon de Ràfting a Rialp.

Lleida, 30 de maig de 2016

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat