Joan Talarn titlla de deslleials les declaracions del subdelegat del Govern espanyol envers la Generalitat de Catalunya

Crespin02

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha donat resposta a la nota de premsa emesa pel subdelegat del Govern espanyol, José Crespín, després de la reunió mantinguda per ambdues parts aquest dimarts al despatx de Presidència.

Crespín ha demanat a la Diputació de Lleida que “intensifiqui l’acció de suport als municipis de la demarcació davant la completa desaparició del Govern de la Generalitat”, per la qual cosa Talarn ha manifestat que les paraules de Crespín “són totalment desafortunades, impròpies, partidistes i mancades de respecte institucional i deslleialtat. No s’entén que el subdelegat del Govern espanyol demani col·laboració institucional i mantenir un clima de diàleg i alhora aprofiti una trobada institucional, que ha estat totalment cordial i respectuosa, per emetre un comunicat de premsa en el que es distorsiona el contingut de la reunió i es critiqui a una tercera institució”.

De la mateixa manera, el president de la Diputació ha expressat que “sembla una broma de mal gust que el representant d’un Govern en funcions acusi a un altre Govern que precisament no està a la reunió, d’estar desaparegut i que, a més, ho faci desprès d’haver donat suport a l’aplicació de l’article 155 de la Constitució. Aquesta decisió va suposar que els nostres ajuntaments i ciutadans patissin una situació de retallada dels drets polítics i de les inversions econòmiques al territori”.

Lleida, 3 de setembre de 2019

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat