Reunió del ple del Consorci del Museu de Lleida

Ple Consorci Museu01

El Museu de Lleida ha celebrat aquest dijous el ple del Consorci que l’aixopluga, amb la participació de les diferents administracions que el conformen , amb la participació del president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, i sota la presidència de la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga. La reunió ha comptat també amb la participació del paer en cap de l´Ajuntament de Lleida, Miquel Pueyo; el bisbe de Lleida, Salvador Gimenez, i el president del Consell Comarcal del Segrià, David Masot.

 

Durant la reunió del plenari del Consorci del Museu de Lleida, s’ha anunciat una inversió de 542.000 euros per a  la millora d’aquest equipament. Les aportacions anunciades es destinaran principalment a la millora de la climatització del Museu, a rehabilitar les façanes i a dur a terme millores en les propostes museogràfiques de l’equipament.

 

Així, del total de les aportacions, 350.000 euros es destinaran a la millora de la climatització del Museu. D’aquests, 100.000 euros els aportarà l’Ajuntament de Lleida; 100.000 euros, la Diputació de Lleida, i els 150.000 euros restants aniran a càrrec del Departament de Cultura. Aquestes actuacions, que segons les previsions es portaran a terme durant el primer semestre de l’any 2020, permetran assolir una major eficiència energètica i més seguretat en el funcionament de les instal·lacions.

 

D’altra banda, una altra part de les aportacions, 60.000 euros concretament, es destinaran a la rehabilitació de les façanes del Museu. Les intervencions en aquest àmbit, que s’executaran abans de l’estiu de 2020, afectaran tres façanes i consistiran en la fixació de plaques a l’exterior de l’edifici. El pressupost per a aquestes actuacions serà aportat íntegrament pel Departament de Cultura.

 

Finalment, es destinaran 132.000 euros a la millora de la museografia de l’equipament. En aquest cas, les intervencions es duran a  terme a les sales gòtiques del Museu i consistiran a la reordenació i remodelació de diverses peces del museu, així com a la incorporació de peces fins ara no vistes, com el Retaule de Sant Bartomeu, obra del segle XV dipositada pel col·leccionista d’art Tatxo Benet, que s’incorporarà al nou discurs museogràfic.

 

 

Lleida, 5 de setembre de 2019

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat