Reprenem els treballs arqueològics al solar de Rambla Ferran

Excavacions_solar_Rambla_Ferran_001_SLI

Aquests treballs permetran documentar la muralla medieval de tancament de la ciutat i continuar localitzant més elements del barri de les adoberies

La Diputació de Lleida ha reprès els treballs arqueològics que ja havia començat a desenvolupar l’any 2007 al solar situat als números 17-19 de la Rambla Ferran de Lleida. Aquests treballs permetran fer el corresponent estudi arqueològic, tal i com requereix la normativa vigent al centre històric de Lleida abans de bastir una nova construcció.

La previsió, tant pel coneixement històric de la zona com per alguns indicis trobats anteriorment, és que mitjançant aquests treballs es podrà documentar la muralla medieval de tancament de la ciutat i continuar localitzant més elements del barri de les adoberies.

Aquesta muralla divideix el solar en dues parts diferenciades. La més petita correspon a la part exterior de la defensa i donaria a l’areny del Segre, sobre el qual es va fer la Rambla de Ferran al segle XIX. La més gran és la que hi ha dins de la muralla i on hi ha indicis de trobar estructures d’adoberies, la qual cosa confirmaria la importància d’aquest important barri de la Lleida medieval, dedicat al treball de la pell.

Els treballs els porta a terme l’àrea de Serveis Tècnics de la Diputació de Lleida, a través del Servei d’Arqueologia i la col·laboració del Servei d’Enginyeria i Edificació, comptant amb l’empresa Biosca per la seva execució material. La previsió és d’una durada de tres mesos i un pressupost de 18.000 euros.

Lleida, 23 d’abril de 2015

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat