Reñé visita l’exposició sobre Almacelles al Born Centre Cultural de Barcelona

Joan_Reñe_exposicio_Almacelles_Born_001_SLI

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha presidit la cloenda de l’exposició “Almacelles. Descobreix una ciutat il•lustrada a les Terres de Lleida”

La mostra, que s’ha pogut veure des del 7 de febrer ha rebut unes 80.000 visites


El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha presidit la cloenda de l’exposició “Almacelles. Descobreix una ciutat il•lustrada a les Terres de Lleida”, que des del 7 de febrer ha acollit la Sala Dalmau del Born Centre Cultural de Barcelona.
L’exposició, que ha rebut unes 80.000 visites, ha mostrat en 20 panells expositors amb fotografies i textos explicatius en diferents idiomes la vila d’Almacelles.

D’una banda, ha donat a conèixer la població d’Almacelles, la seva història i les seves particularitats úniques que han fet d’aquesta vila la única a tota Catalunya que té catalogat el seu centre històric del segle XVIII com a Bé Cultural d’Interès Nacional.

Per l’altra, un reportatge fotogràfic ha permès descobrir al visitant el Museu d’Arquitectura i Urbanisme Josep Mas Dordal, que mostra l’evolució de les ciutats reticulars al llarg del temps, amb Almacelles com a màxim exponent a casa nostra.

L’acte de cloenda ha comptat amb la participació de l’alcalde d’Almacelles, Josep R. Ibarz; i l’assistència del tinent d’alcalde, Josep Godia; la directora del Museu d’Arquitectura i Urbanisme Josep Mas Dordal, Montse Gené; el tècnic de turisme de l’Ajuntament d’Almacelles, Òscar Lalan, entre d’altres membres del consistori.

Aquesta exposició ha estat una més de les iniciatives portades a terme fruit del conveni de col•laboració entre les ciutats de Barcelona i Almacelles.

Barcelona, 6 de març de 2015

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat