Reñé visita l’ampliació del CAP d’Alcarràs, al servei dels usuaris des d’aquest dijous

Reñé visita l'ampliació del CAP Alcarràs

Visita_ampliacio_CAP_Alcarras_004_SLI

L’àrea ampliada, que ha suposat una inversió de prop d’1milió d’euros, disposa de 8 noves consultes, sales d’espera, serveis i una zona pel personal

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha visitat l’ampliació del Centre d’Atenció Primària (CAP) d’Alcarràs, que s’ha posat en servei aquest dijous. El nou espai disposa de 8 noves consultes, sales d’espera, serveis i una zona destinada al personal sanitari.

Reñé ha estat rebut per l’alcalde del municipi, Miquel Serra, i la directora de l’Àrea Bàsica, Chus Torrelles, amb els quals ha recorregut les noves instal·lacions. A la visita també han assistit la vicepresidenta de l’IEI i portaveu del grup de CiU a la Diputació de Lleida, Rosa Pujol; el vicepresident quart de la Diputació de Lleida, Josep Ramon Ibarz, i el diputat Antoni Ponz.

La Diputació de Lleida i el Departament de Salut de la Generalitat han finançat la pràctica totalitat de l’ampliació d’aquest equipament, que ha passat a tenir més de 1.100 metres quadrats construïts gràcies a una inversió de prop d’1 milió d’euros efectuada en dues fases.

D’aquesta forma, l’equipament pràcticament ha doblat la superfície que disposava per atendre els veïns tant d’aquest municipi com també de Torres de Segre i Soses. Actualment, l’Àrea Bàsica de Salut ha duplicat la seva població, que arriba als 12.836 habitants (més de 9.000 al municipi d’Alcarràs, 1.788 a Soses i 2.049 a Torres de Segre).

Alcarràs és un dels 74 consistoris que als darrers tres anys s’han beneficiat de la línia d’ajuts que la corporació lleidatana atorga als ajuntaments perquè puguin assumir les despeses de remodelació de consultoris mèdics locals que havien quedat obsolets o mancats d’espai suficient per cobrir les necessitats d’atenció primària a la població.

Les subvencions per a inversions es complementen amb una segona línia d’ajuts, destinada, en aquest cas, al manteniment i funcionament d’aquests equipaments.

En global, amb la col·laboració dels ajuntaments, la Diputació de Lleida ha revertit al territori més de 10 milions d’euros, procedents de l’aportació que rep la corporació a raó dels impostos que els lleidatans tributen a l’Estat.

La llei de Pressupostos Generals dóna competència a la Diputació de Lleida per col·laborar amb els consistoris en la gestió de l’atenció primària de salut i la protecció de la salut pública. D’aquesta forma, la institució lleidatana gestiona i assigna els recursos disponibles a diferents serveis i actuacions per fomentar i promocionar el benestar dels lleidatans i protegir la seva salut.

Alcarràs, 23 d’octubre de 2014

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat