La Diputació de Lleida posa en valor iniciatives com el molí La Garbiana de Tarroja de Segarra, cooperativa de quatre joves universitaris que s’han obert al mercat fent farina tal com es feia abans
La Núria, el Ramon, l’Ignasi i el Jordi són universitaris de formació i fariners per dedicació des de l’any 2012 quan, cercant una nova sortida laboral, crearen la cooperativa La Garbiana. Al seu molí s’hi fa farina amb el gra de varietats tradicionals i tècniques de cultiu ecològic. Tal com feren els seus padrins, tal com de nou recuperen molts pagesos de la zona.
El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, els ha visitat aquesta setmana a Tarroja de Segarra, poble de menys de 200 veïns on aquests emprenedors tenen ubicat el molí i la botiga des d’on comercialitzen els productes elaborats. Iniciatives com aquestes mereixen ple suport de la corporació perquè dinamitzen l’economia del nostre territori.
Aquest projecte els ha valgut ser finalistes dels Premis a la Innovació Tecnològica Agroalimentària (PITA) 2013 que atorga el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat. Es tracta d’un reconeixement a l’esperit emprenedor i innovador que els ha permès recuperar varietats de blats antics i fer una farina que comercialitzen en la seva agrobotiga.
Per Reñé, el seu exemple és el d’altres productors que donen sentit a la campanya “Aliments del Territori i tu”, empresa per la Diputació de Lleida per promocionar el consum dels productes de proximitat i posar en valor el talent i l’excel·lència agroalimentària de les comarques lleidatanes.
El president de la Diputació de Lleida ha afegit que aquests projectes traspuen sentiments de pertinença i faciliten l’arrelament de les persones al territori.
A través de la marca “Aliments del territori i tu”, la corporació lleidatana agrupa a les principals fires del sector agroalimentari (com la Fira de Sant Josep de Mollerussa o la Fira Sant Miquel de Lleida) fins a 200 productes de proximitat de 98 municipis de tota la demarcació en un únic espai que també acull fins a una vintena d’activitats gratuïtes, com degustacions, demostracions, tastos, tallers i presentacions culinàries.
El president de la Diputació de Lleida ha afirmat que “si consumim productes de proximitat reconeixem el talent i l’esforç dels nostres pagesos i productors i contribuïm a la riquesa de les nostres terres”.
Tarroja de Segarra, 4 de desembre de 2013
Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat