Reñé visita la 1a Fira de la Camamilla de Linyola, que s’estrena amb una trentena de parades

ORIrene_visita_fira_linyola_002_vr_editora_2_6355_1_1

ORIrene_visita_fira_linyola_003_vr_editora_2_6355_2

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha visitat aquest diumenge la 1a edició de la Fira de la Camamilla de Linyola, que compta amb 28 parades de productors agroalimentaris artesanals locals i comarcals.

Reñé ha estat rebut per l’alcalde del municipi, Josep Capdevila, i altres membres del consistori amb els quals ha fet un recorregut per la fira, on la camamilla és el producte protagonista.

Licors, cervesa, cosmètica o sabons elaborats amb camamilla són alguns dels productes presents en la fira, que vol recordar la importància d’aquesta herba medicinal que antigament es recollia a Linyola i al seu entorn amb una gran qualitat i que ara es recupera amb un dels seus derivats: el licor de camamilla.

L’elaboració d’aquest tipus de licor és un dels productes presents en l’espai “Aliments del territori i tu”, que la Diputació de Lleida impulsa juntament amb el Conselh Generau d’Aran, els consells comarcals de la demarcació i el projecte Gustum per promocionar els productors alimentaris lleidatans a les fires agraolimentàries, com la Fira de Sant Josep de Mollerussa o la Fira de Sant Miquel de Lleida.

A més de les parades amb productors agroalimentaris de proximitat, la Fira de Linyola compta amb una exposició de tractors antics, una mostra d’eines antigues, una exposició de miniatures de Josep Mir Vilaplana i una mostra dels capgrossos fets pels alumnes de l’escola El Sitjar. Entre les activitats paral·leles destaquen els tallers d’elaboració de sabons naturals, de cosmètica amb camamilla o d’herbes medicinals, entre d’altres.

Linyola, 18 de maig de 2014

Per a més informació: 
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
Cap de l’Àrea de Comunicació, Maricel Pujol
premsa@diputaciolleida.cat
 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat