Reñé visita el nou Centre de distribució d’aliments de Mollerussa

Reñe_visita_Banc_aliments_Mollerussa_002_SLI

Reñe_visita_Banc_aliments_Mollerussa_001_SLI

La Diputació de Lleida subvenciona amb 200.000 euros aquest nou centre de distribució d’aliments a Mollerussa que disposarà d’una cambra de congelació i una cambra frigorífica per mantenir el producte fresc

Aquesta és una de les actuacions de la corporació amb el Banc d’Aliments de Lleida, amb qui manté un conveni de col·laboració anual i altres accions puntuals com el suport econòmic per al trasllat d’instal·lacions que farà el Banc d’Aliments de Lleida aquest any o l’adquisició d’una furgoneta isotèrmica a Tàrrega

Les obres del nou Centre de distribució d’aliments de Mollerussa vinculat al Banc d’Aliments avancen a bon ritme i està previst que finalitzin en un mes. A partir d’aquell moment es definirà el model de gestió amb l’objectiu que l’equipament entri en servei al mes de setembre.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha fet aquest dimarts una visita a les obres del nou centre de distribució d’aliments de Mollerussa, situat a l’Antic Escorxador Municipal. Reñé hi ha anat acompanyat de l’alcalde en funcions de Mollerussa, Marc Solsona, i del president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Francesc Fabregat.

La Diputació de Lleida ha subvencionat amb 200.000 euros aquest projecte de rehabilitació de l’antic escorxador de Mollerussa per tal d’acollir el nou equipament.

L’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ha indicat que en aquest centre han intervingut tres institucions, com són el mateix consistori, que ha cedit l’espai; el Consell Comarcal del Pla d’Urgell, com a gestor del servei, i la Diputació de Lleida amb el finançament de l’obra.

En declaracions als mitjans de comunicació, Reñé ha destacat la bona col·laboració de les tres institucions per portar a terme aquest projecte amb un “clar exercici de responsabilitat institucional per tal de donar l’atenció adequada a les persones que pateixen dificultats per obtenir aliments de primera necessitat”.

El president de la Diputació de Lleida ha fet un agraïment a tots els voluntaris i a totes les persones i empreses que de forma voluntària col·laboren cada vegada que es fa una crida per aportar aliments. També ha manifestat el seu reconeixement a la tasca que desenvolupa el Banc dels Aliments de Lleida, que és qui concentra, coordina i distribueix els aliments a totes les comarques de Lleida.

Per la seva part, l’alcalde de Mollerussa ha explicat que la comarca del Pla d’Urgell “disposa d’un equipament de referència, de primera qualitat i gran necessitat” que dóna resposta logística a la distribució d’aliments a les persones que ho necessitin.

“Aquest nou equipament és un exemple més de l’aplicació de polítiques socials, ja que es posa a disposició dels ciutadans un centre distribuïdor d’aliments que comptarà amb instal·lacions frigorífiques, una part d’emmagatzematge i sales per realitzar tallers de manipulació i gestió d’aliments”, ha indicat Solsona.

El president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Francesc Fabregat, ha destacat la importància que suposa que el nou centre pugui acollir també aliments frescos i congelats, ja que disposarà de càmeres de fred que permetran una major conservació dels aliments.

La gestió d’aquest centre es farà des del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, en col·laboració amb l’Ajuntament de Mollerussa i amb el Banc dels Aliments de Lleida. A banda, dels 200.000 euros de la corporació lleidatana, aquesta obra està subvencionada amb 35.000 euros de fons propis de l’Ajuntament de Mollerussa que es complementen amb una aportació de la Fundació Obra Social de la Caixa.

L’objectiu d’aquesta nova iniciativa de l’Ajuntament de Mollerussa és disposar d’una eina per millorar la salut dels col·lectius més vulnerables de la ciutat i evitar el malbaratament de productes alimentaris frescos.

El pressupost d’execució de l’obra ascendeix a 240.302 euros i la instal·lació consta de 439 metres quadrats de superfície construïda, que es distribuiran en diferents espais d’emmagatzematge, elaboració, atenció i distribució dels aliments.

A la part de l’exterior s’ha construït un magatzem de paletització per emmagatzemar tots els aliments de llarga durada provinents de la Unió Europea que arriben 3 vegades a l’any.

A la part interior, s’han habilitat diferents espais per tal de poder comptar amb una sala d’atenció i distribució dels aliments, una sala d’elaboració dels lots alimentaris, una cambra de manipulació d’aliments frescos, un magatzem i els espais on s’ha instal·lat la cambra de congelació i la cambra frigorífica per mantenir el producte fresc.

Aquesta és una més de les actuacions que la Diputació de Lleida fa amb el Banc d’Aliments de Lleida, una de les entitats de caire social amb les que la corporació manté convenis de col·laboració per donar suport al desenvolupament de les seves activitats per als col·lectius més desafavorits.

La corporació també col·labora amb el Banc d’Aliments en projectes puntuals com les donacions anuals d’oli en el marc de la campanya del Gran Recapte d’Aliments, la recent adquisició d’una furgoneta isotèrmica per al trasllat d’aliments frescos a Tàrrega o el suport econòmic que aportarà per efectuar el trasllat d’instal·lacions que farà el Banc d’Aliments de Lleida aquest any.

Mollerussa, 9 de juny de 2015

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat