Reñé visita el Castell de Concabella reformat amb l’ajuda també de la Diputació

ORIpresident_castell_concabella_03_editora_2_5453_0_1

ORIpresident_visita_concabella_04_editora_2_5453_0

El president de la Diputació, Joan Reñé, ha visitat el castell de Concabella després de les darreres obres de recuperació que s’han dut a terme amb la col•laboració de la Diputació de Lleida, que hi ha aportat 54.000 euros.

La visita s’ha fet coincidint amb la Festa Major del municipi i amb la posada en servei de les instal•lacions i ha tingut un caire d’homenatge a les persones que van creure en la recuperació del castell fa 20 anys, quan es va iniciar el projecte de reforma.

Durant el seu parlament, Reñé ha explicat que ens trobem en un moment on es posa en dubte la nostra realitat territorial. “No hi hauria d’ haver res més respectable per part de tothom i per part d’aquells que tenen responsabilitats i ara, en canvi, s’està qüestionant aquesta realitat”, ha dit.

“Els pobles petits no són la font dels problemes”, ha assegurat el president de la Diputació, que ha explicat que el deute que generen tots els municipis de l’Estat ascendeix a un 3,4% del deute total“.

"Fa mes de 20 anys que algú va pensar que aquest castell s’havia de posar en valor. Una prova més de la consistència del que som, dels nostres pobles, de la nostra realitat territorial”, ha afegit Reñé fent referència al Castell.

Durant l’acte, també s’ha fet un reconeixement als promotors de les obres i el president de la Diputació ha descobert una placa d’homenatge pòstum a l’arquitecta Núria Cots.

Acompanyat per l’alcalde dels Plans de Sió, Adrià Marquilles, Reñé ha anat a les Pallargues on ha signat el Llibre d’Honor del municipi.

Posteriorment, les autoritats s’han traslladat a Hostafrancs, on ha tingut lloc la visita al parc de la gent gran, la biblioteca municipal i el local social.

Reñé ha estat acompanyat pels diputats Rosa M. Perelló i Antoni Villas, i pel cap de relacions amb el Món Local de la Diputació, Joan Eroles.

Concabella, 29 de juliol de 2012
 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat