Reñé visita el casal d’estiu de la Fundació Verge Blanca a les Borges que vol estendre la iniciativa a altres municipis

Visita_casal_Verge_Blanca_001_SLI

Reñé visita el casal de la Fundació Verge Blanca a les Borges Blanques

La Diputació de Lleida ha col·laborat amb 17.000 euros en aquest projecte de la Fundació Verge Blanca, que aquest any ha sumat un casal més a Lleida

Un total de 580 infants i joves en situació de risc social s’han beneficiat d’aquesta iniciativa que s’organitza a Lleida i a les Borges Blanques

La Fundació Verge Blanca és una de les entitats amb les que la Diputació de Lleida hi col·labora any rere any per al desenvolupament del seu casal d’estiu. Aquest estiu l’entitat ha organitzat un casal més a Lleida, de forma que han estat 4 els que s’han programat durant el període estival i 580 els infants que hi han participat.

La corporació ha col·laborat amb 17.000 euros en el desenvolupament d’aquesta activitat que ajuda els infants a gaudir d’un temps d’oci alhora que aprenen a conviure i adquirir valors.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, juntament amb el president de la Fundació Verge Blanca, Joan Saura; el Bisbe de Lleida, Salvador Giménez; l’alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, i el president del Consell Comarcal de les Garrigues, Antoni Villas, ha visitat aquest dijous les instal·lacions del col·legi Joan XXIII de les Borges Blanques on els infants apuren els darrers dies de casal.

En la roda de premsa posterior a la visita, el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha afirmat que continuaran col·laborant amb la Fundació Verge Blanca amb l’objectiu d’estendre aquests casals a Lleida i també a les comarques lleidatanes.

“D’aquesta forma podrem arribar a aquells infants que es troben en situació de vulnerabilitat econòmica o social perquè puguin continuar amb les activitats durant l’estiu i garantir també el dinar diari”, ha assenyalat Reñé.

Per la seva part, el president de la Fundació Verge Blanca, Joan Saura, ha explicat que l’objectiu és que els nens tinguin un temps d’estiu de creixement a nivell individual i social.

Mitjançant l’organització dels quatre casals, la Fundació Verge Blanca ha arribat aquest estiu a 580 nens i nenes, dels quals 560 a Lleida (dels casals de les escoles Episcopal, Bordeta i Balàfia) i 20 al Col·legi Sant Joan XXIII de les Borges Blanques.

El fet de poder organitzar fins a quatre casals a diferents punts de la demarcació de Lleida ha permès augmentar el nombre de nens beneficiats passant dels 156 de l’estiu passat als 580 d’aquest any.

L’alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, ha explicat que l’organització d’aquest casal dóna continuïtat durant l’estiu a les activitats de creixement i socialització que ja es desenvolupen durant el curs escolar.

El Bisbe de Lleida, Salvador Gimeno, ha agraït la feina que realitzen voluntaris i institucions per fer possible aquests casals.

La Fundació Verge Blanca organitza els casals d’estiu amb l’objectiu que els infants que es trobin en una situació de vulnerabilitat social tinguin l’oportunitat i el dret de gaudir d’un temps de lleure de qualitat i econòmicament accessible alhora que reben un aprenentatge de desenvolupament personal.

Durant el casal, els infants realitzen diferents activitats i tallers de diferents temàtiques i amb el servei de menjador garanteixen que tots els joves gaudeixin de dos àpats al dia equilibrats i de qualitat (esmorzar i dinar).

La selecció dels infants es fa mitjançant entitats del tercer sector social de Lleida i de les Borges Blanques que treballen amb infants amb risc d’exclusió social. Els infants acollits a aquest casal són aquells que han acabat P4 fins a segon del cicle superior de primària (dels 4 als 12 anys).

 

Les Borges Blanques, 25 d’agost de 2016

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat