Reñé trasllada al ministre Cañete la persistent problemàtica de les pedregades

ORIjoan_rene_inauguracio_fira_sant_miquel_003_editora_2_6091_0_1

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, afirma que la corporació no ha volgut defugir del debat sobre l’eficàcia o no del iodur de plata, raó per la qual ha organitzat la jornada “Parlem del iodur de plata” en el marc de la Fira

Amb l’objectiu de valorar el talent dels productors d’aliments de qualitat i de proximitat, la corporació presentarà també 13 tapes elaborades per cuiners lleidatans amb productes gastronòmics de proximitat

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha traslladat al ministre d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, Miguel Arias Cañete, la persistent problemàtica que suposen les pedregades per al sector agrari de les comarques lleidatanes.

“Cada any, la climatologia imprevisible posa entre les cordes l’esforç i el treball de milers de famílies lleidatanes i requereix inversions milionàries de particulars i ajuntaments per reparar els danys” ha dit Reñé dirigint-se al ministre en el transcurs de la inauguració de la 59a edició de la Fira de Sant Miquel.

El president de la Diputació de Lleida ha afegit que la Fira de Sant Miquel, com a “punt de trobada, reflexió i intercanvi de coneixement”, és el millor escenari per parlar d’aquesta i d’altres qüestions que afecten i preocupen el sector agro-ramader i a totes les institucions locals.

Per aquest motiu, la corporació ha organitzat la jornada tècnica “Parlem del iodur de plata”, amb l’objectiu de reunir agricultors, tècnics i científics de prestigi per analitzar l’eficiència i l’eficàcia del iodur de plata com agent antigranís amb criteris objectius, rigorosos i científics. “la Diputació, en nom de tot el territori, no ha volgut defugir el debat, perquè ens hi juguem massa”, ha indicat Reñé.

Aquesta trobada es fa davant de la creixent preocupació de molts alcaldes, pagesos i particulars per l’increment del nombre de tempestes amb calamarsa focalitzades en territori lleidatà en els darrers anys i d’acord amb la reunió mantinguda el passat 20 de juliol a la Diputació de Lleida amb més de 70 representants.

En la seva intervenció, el president de la Diputació de Lleida ha explicat que la Fira de Sant Miquel és també una bona oportunitat per “promocionar la qualitat dels productes i el talent dels productors agroalimentaris”.

En aquest sentit, la corporació, dins la campanya “Aliments del territori i tu”, presentarà en el marc del certamen 13 tapes elaborades per cuiners lleidatans de l’Escola d’Hoteleria amb productes gastronòmics de proximitat.

Reñé ha explicat que “aquesta promoció pretén valorar el talent dels productors d’aliments de qualitat i de proximitat, casar-lo amb els reconeguts restauradors de les comarques de Lleida perquè els utilitzin i oferir-los amb l’esforç de més dels 200 alumnes de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida”.

“Gràcies al treball i l’esperit emprenedor del sector, les comarques de Lleida comercialitzen aliments de primera qualitat arreu d’Europa. Aquesta unanimitat internacional a favor dels nostres productes moltes vegades no es correspon amb el consum del mercat interior”, ha puntualitzat.

El president de la Diputació ha finalitzat el seu parlament recordant que “les comarques de Lleida segueixen fent passos a favor de la competitivitat de tot el seu teixit agroindustrial”, i que les xifres macroeconòmiques del territori confirmen la tendència clarament a l’alça de la balança comercial “a través de la industria vinculada al sector primari i al fet que hi ha moltes petites i mitjanes empreses que aposten clarament per establir noves relacions amb els mercats internacionals”.

Lleida, 26 de setembre de 2013
 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat