Reñé subscriu la declaració de l’ACM contrària a l’avantprojecte de la llei de racionalització de l’administració local

ORIrene_amb_masvr_editora_2_5742_0_1

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha participat aquest dilluns a l’Assemblea General de l’Associació Catalana de Municipis (ACM), que s’ha pronunciat per unanimitat en contra de l’avantprojecte de la llei de racionalització i sostenibilitat de l’administració local “per l’agressió a la nostra identitat territorial i a la nostra manera de configurar el territori”, ha explicat Reñé després de la votació.

Justament, el president de la Diputació de Lleida té previst reunir-se aquest mateix dimarts al seu despatx amb el president de l’ACM, Miquel Buch, per tal de fer-li entrega de l’estudi que la Diputació ha elaborat amb la UdL i que defensa la viabilitat dels petits municipis. Reñé també abordarà la preocupació que suscita la nova llei de règim local amb el director general d’Administració Local, Jordi Souto, que també serà rebut pel president de la Diputació de Lleida aquest mateix dimarts.

El text que ha aprovat l’ACM en contra de l’avantprojecte de la llei de racionalització i sostenibilitat de l’administració local insta el Govern de l’Estat espanyol “a seguir treballant per assolir una proposta que respecti plenament l’autogovern de Catalunya en matèria de règim local, per aconseguir una organització territorial sota els paràmetres d’eficiència sostenible econòmicament i reequilibrada territorialment amb el principal objectiu de garantir els bons serveis per a la ciutadania”.

D’altra banda, l’assemblea de l’ACM també ha aprovat la proposta de resolució d’adhesió a la Declaració de Sobirania i del Dret a Decidir del Poble de Catalunya, aprovada pel Parlament de Catalunya. “Des del món local, s’està absolutament d’acord i al costat del que el Parlament de Catalunya, el màxim òrgan de Govern del nostre país, va resoldre i va presentar, ha explicat Reñé, que també és vicepresident de l’ACM.

La jornada, presidida pel president de l’ACM, Miquel Buch, ha estat inaugurada per vicepresidenta del Govern i Consellera de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega. La cloenda ha anat a càrrec del president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas.

Prèviament a l’Assemblea, el president de la Diputació ha participat també en el Comitè Executiu de l’ACM, que també ha tingut lloc a La Pedrera, a Barcelona.

Barcelona, 11 de febrer de 2013

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat