Reñé sobre la crisi dels purins: “No es poden anul·lar les regles de joc a mitja partida”

ORIjoan_rene_inauguracio_salo_automobil_001_editora_2_6268_0_1

ORIjoan_rene_inauguracio_salo_automobil_002_editora_2_6268_1

ORIjoan_rene_inauguracio_salo_automobil_003_editora_2_6268_2

En el marc de la Fira de Sant Josep, el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha denunciat la situació que pateixen els més de 300 ramaders lleidatans en no poder alliberar els purins de les explotacions en plantes de cogeneració perquè l’Estat espanyol ha retallat la prima a aquesta indústria.

“El tractament de les dejeccions ramaderes és un tema que estava resolt. Ara, el ministeri anul·la unes regles de joc a mitja partida. És injust que les conseqüències recaiguin en un sector que ha aguantat i aguanta, tot i la situació econòmica que estem vivint. Els ramaders estan carregats de raons”, ha dit Reñé, que ha reafirmat el ple suport i compromís de la institució amb els afectats.

El president de la Diputació de Lleida ha inaugurat aquest dimecres la 34a edició del Saló de l’Automòbil, que se celebra en el marc de la 142a Fira de Sant Josep de Mollerussa, on la corporació lleidatana també tindrà una importat presència amb la campanya “Aliments del territori i tu”.

En declaracions als mitjans de comunicació, el president de la Diputació de Lleida s’ha referit a la concentració que els ramaders van fer ahir a Madrid per protestar contra la retallada a les plantes de purins. En aquest sentit, ha indicat que la resposta rebuda per part del ministeri d’Indústria ha estat “decepcionant” i ha afirmat no entendre “com en un país, on la democràcia i la capacitat de participació ha de ser un element imprescindible, es nega l’opció a parlar i buscar una solució a aquest problema”.

“El ministeri, amb el tema energètic, està fent un joc de pandereta, la qual cosa és molt greu perquè suposa una gran inseguretat jurídica pels inversors energètics”, ha puntualitzat el president de la Diputació de Lleida.

Reñé ha assenyalat que quan “no es vol escoltar” es demostra que “s’està molt lluny del que són les necessitats de les persones i de la nostra economia amb una evident manca de capacitat per solucionar els problemes posant en qüestió la viabilitat de moltes famílies del sector ramader”.

El president de la Diputació de Lleida ha fet aquestes declaracions en el marc de la inauguració del Saló de l’Automòbil, on ha explicat que “després de 34 anys, aquest certamen té una importància cabdal que ajuda a completar la fira de Sant Josep de Mollerussa, especialitzada en l’agricultura i la ramaderia a nivell internacional”.
L’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ha indicat que el Saló de l’Automòbil compta amb 26 expositors i ha recordat que l’edició anterior van vendre 185 vehicles durant els dies de la fira amb un volum de negoci de 4,4 milions d’euros.

Solsona ha afegit que amb la inauguració del saló aquest any se li ha volgut donar un valor afegit i singular per fer un reforç positiu a un sector que passa per dificultats.

Posteriorment, el president de la Diputació de Lleida ha inaugurat l’exposició fotogràfica “La pagesia antiga: les nostres arrels”.

Mollerussa, 19 de març de 2014

Per a més informació: 
Telèfons de contacte: 973.70.41.25
Cap de l’Àrea de Comunicació, Maricel Pujol
premsa@diputaciolleida.cat

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat