Reñé signa el conveni marc entre l’Agència Tributària de Catalunya i les quatre diputacions per impulsar la gestió tributària

ORIsignatura_conveni_marc_agencia_tributaria_de_catalunya_001_editora_2_5501_0_1

ORIsignatura_conveni_marc_agencia_tributaria_de_catalunya_002_editora_2_5501_0

ORIsignatura_conveni_marc_agencia_tributaria_de_catalunya_003_editora_2_5501_1

ORIsignatura_conveni_marc_agencia_tributaria_de_catalunya_004_editora_2_5501_2

El president de la Diputació de Lleida indica que aquesta col·laboració “ens permetrà la millora de la qualitat del servei als ciutadans, a través de la creació d’una finestreta única i alhora ser més resolutius en la lluita contra el frau fiscal”

Reñé: “la signatura d’aquest conveni obre una nova via de col·laboració inèdita que pretén anar molt més lluny, amb la ferma intenció d’establir una estructura tributària clau a Catalunya”

El president de la corporació lleidatana ha assegurat que “les diputacions catalanes també volem contribuir a la creació de les estructures d’Estat que el nostre país necessita”

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha participat aquest dimecres en l’acte de signatura del conveni marc entre l’Agència Tributària de Catalunya i les diputacions provincials de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona en relació amb la col·laboració en matèria tributària.

L’acte, que s’ha celebrat al Saló Torres Garcia del Palau de la Generalitat, ha estat presidit pel president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, i ha comptat amb la participació del conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Collell; la vicepresidenta Joana Ortega; el portaveu del Govern i secretari general de la Presidència, Francesc Homs, i el secretari de Govern, Germà Gordó.

Els quatre presidents de les diputacions de Barcelona, Salvador Esteve; de Girona, Jaume Torramadé; de Lleida, Joan Reñé, i de Tarragona, Josep Poblet, han signat aquest conveni amb el qual es pretén fer efectiva la resolució del Parlament de Catalunya sobre el Pacte Fiscal i, per extensió del desplegament estatutari, creant un marc de col·laboració estable que permeti el desenvolupament de la gestió tributària catalana, amb una major proximitat al ciutadà.

El president de la Diputació de Lleida ha iniciat el seu parlament recordant que cent anys enrere, “els presidents de les diputacions d’aquell moment, i també amb una clara vocació de servei per al progrés del país, treballaren les bases del que seria una de les èpoques de major plenitud d’aquest país, la Mancomunitat de Catalunya”. I ha afegit que “avui, la història ens reuneix de nou amb el mateix esperit de fer una Catalunya plena, però aquesta vegada davant un clar horitzó de sobirania fiscal”.

Reñé s’ha adreçat al president Mas per afirmar que “les diputacions catalanes també volem contribuir a la creació de les estructures d’Estat que el nostre país necessita, i que vos reclameu”.

En la seva intervenció, el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha indicat que amb la signatura d’aquest conveni es posen “les bases d’un marc de col·laboració estable que permeti una major eficiència en gestió tributària” i que “obre una nova via de col·laboració inèdita que pretén anar molt més lluny, amb la ferma intenció d’establir una estructura tributària clau a Catalunya”.

“Aquesta col·laboració ens permetrà la millora de la qualitat del servei als ciutadans, a través de la creació d’una finestreta única i alhora ser més resolutius en la lluita contra el frau fiscal perquè ens facilitarà un major creuament de les dades tributàries que disposem les diferents administracions participants”, ha dit Reñé. En el seu parlament, el president de la Diputació de Lleida ha explicat que això serà possible aprofitant les estructures conegudes i consolidades al territori.
En el cas de la corporació lleidatana, l’any 1990 es va posar en funcionament l’Organisme Autònom de Recaptació i Gestió de Tributs, que té la seu central a la ciutat de Lleida i disposa d’oficines desplegades a tot el territori per donar compliment a la gestió i la recaptació dels tributs que han delegat els 227 dels 231 municipis de la demarcació. La corporació gestiona i recapta un volum de 120 milions d’euros.
Aquest conveni marc permetrà el desenvolupament d’una gestió tributària catalana, que millorarà el servei que es dóna als ciutadans de Catalunya mitjançant una xarxa d’atenció homogènia a 150 oficines i avançar cap a una integració de tots els nivells de l’administració tributària.
Barcelona, 19 de setembre de 2012

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat