Reñé: “Si ens volem fer una idea de les nostres oportunitats o amenaces, haurem d’anar a raure a treballs com el de Tremosa”

Reñe_Tremosa_001_SLI

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha presentat aquest dimecres el llibre de l’economista Ramon Tremosa titulat “Let Catalonia Vote. El procés català vist des d’Europa”

En la seva intervenció ha fet una crida a continuar treballant, amb més força si cal, per fer realitat el somni de fer de Catalunya un poble lliure

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha presentat aquest dimecres el llibre “Let Catalonia Vote. El procés català vist des d’Europa”, de Ramon Tremosa, a qui ha definit com “una de les cares de l’independentisme modern a Europa”.

Reñé ha qualificat de “magnífic economista, prolífic articulista i sagaç creador d’opinió” Tremosa, qui “s’ha convertit en una de les veus més autoritzades en política europea i en un dels polítics catalans més actius d’aquell parlament”.

El president de la corporació lleidatana ha indicat que en aquest llibre Tremosa parla de forma entenedora de com es percep la realitat nacional catalana des del Parlament Europeu i com veuen els seus estats membres la decadència d’un soci en franc retrocés en els àmbits social, econòmic, cultural i de les llibertats democràtiques.

En aquest sentit, ha afegit que “si ens volem fer una idea precisa de la situació economicofinancera del nostre país i quines són les nostres oportunitats o amenaces, forçosament haurem d’anar a raure als seus brillants i documentats treballs, com aquest que presentem avui”.

En la seva intervenció, Reñé ha remarcat “el gran desprestigi i la creixent pèrdua de credibilitat de l’Estat espanyol en l’àmbit internacional” i ha afegit que “si per assolir els seus propòsits i controlar l’Espanya que ells han creat, han de mentir, difamar, tergiversar o bombardejar Barcelona cada cinquanta anys, ho fan”.

Com a exemple ha posat l’actitud que tenen davant del procés sobiranista. “En moments excepcionals que vivim com a país, la seva resposta és l’insult, l’amenaça, la calúmnia, els informes apòcrifs, les intoxicacions periodístiques. Vivim en un estat de dret on la indefensió de la innocència està assegurada”, ha assenyalat Reñé.

Per aquest motiu, el president de la Diputació de Lleida ha afegit que “tot això no ens pot fer defallir. Ni un pas enrere. I cal continuar treballant, amb més força si cal, per fer realitat el nostre somni de fer de Catalunya un poble lliure i convertir-la en un estat dels més avançats i potents d’Europa”.

Per la seva part, Tremosa ha introduït alguns dels continguts que els lectors podran trobar al seu llibre, on explica com ha vist i viscut el procés català des del Parlament Europeu.

En la seva intervenció, Tremosa ha fet una critica a la premsa de Madrid “que fa de portaveu del manteniment de l’status quo, la qual cosa és molt beneficiós pels centres de poder de Madrid i molt perjudicial per als catalans”.

Ramon Tremosa ha afegit que cal tenir present que els grans mitjans de comunicació de referència internacional han anat evolucionant, amb relació al procés català, de la sorpresa inicial a una certa simpatia.
Lleida, 16 de setembre de 2015

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat